Camille Jones: Maya Albana ville se mig nøgen

Camille Jones smed kameraholdet ud i kulden under optagelserne til sin nyeste musikvideo. Maya Albana ville nemlig se hende nøgen

Fræk som aldrig før, er Camille Jones endnu engang klar til at storme de danske hitlister. (Foto: Thomas Sjørup)
Fræk som aldrig før, er Camille Jones endnu engang klar til at storme de danske hitlister. (Foto: Thomas Sjørup)

Camille Jones måtte ud over landets grænser, før hun for alvor slog igennem. Nu tester den 37-årige sangerinde sine egne grænser i forbindelse med udgivelsen af sit nye album 'Did I Say I Love You'.

- Maya Albana ville gerne se mig nøgen. Hvad sagde hun lige? Nu måtte hun styre sig. Det var jeg i hvert fald ikke med på, fortæller pivfrække Camille Jones til Ekstra Bladet.

Kameraholdet måtte ud i kulden
Det handler om hendes nyeste musikvideo, instrueret af den danske musiker Maya Albana, hvor Camille Jones optræder splitterravende nøgen i æstetikkens navn. Men hun nægtede at smide tøjet foran hele kameraholdet. De måtte en tur udenfor i kulden, mens en enkelt kamerafører kunne nyde synet af den smukke sangerinde uden en trevl på kroppen.

- Maya forklarede, at kvindekroppen kan være utrolig smuk, hvis man udstiller den på den rigtige måde - og det måtte jeg give hende ret i. Har man sagt A, må man også sige B. Så vi smed alle ud af studiet, og så smed jeg kludene.

LÆS OGSÅ: Camille Jones i frækt udspil

Overhalede Madonna
Camille Jones stormede for få år siden de amerikanske hitlister. Hun overhalede superstjerner som Madonna og Miss Eliott med sit monster-hit 'The Creeps'. I næste uge kommer hendes nye skive 'Did I say I Love You' på gaden, og hun har netop afsluttet indspilningen af hendes første musikvideo, instrueret af Maya Albana.

- Mine produktioner er som regel ret minimalistiske, og rammer ikke et særlig bredt publikum. Det var fedt at blive remixet og pludselig ramme et publikum, der var ti gange så stort, fortæller hun.

Hun blev nomineret til Årets Sangerinde til Danish Music Awards tilbage i 2001, men fik ingen pris. I stedet fik hun kæmpe succes i udlandet, efter alverdens store kunstnere på club-scenen fik øjnene op for potentialet i den danske sangerinde. Danmark er simpelthen bagud, når det kommer til denne genre forklarer hun.

- En af mine veninder tror stadig, at jeg laver techno. Det siger jo lidt om, hvordan tingene er herhjemme. Men se nu Jokeren - hans nye sange er pludselig blevet meget mere club-orienterede.

Ensom i udlandet
Der er knald på i udlandet, og folk er mere overfladiske end i den danske musikbranche, måtte sangerinden sande, efter hun sidste år flyttede tilbage til Danmark efter en periode i London.

- Jeg oplevede at stå midt i en pladebutik, som var fuldstændig overklistret med kæmpe plakater af mig. Det var vildt fedt og lidt mærkeligt. Men der var sjovt nok ikke en eneste der genkendte mig.

Camille Jones præger i øjeblikket de danske hitlister med nummeret ’Sjus’, som hun har indspillet sammen med de danske musikere Kato, Ida Corr og den kække rapper Johnson.

Sex var nemt nok
Hendes nye album har været lidt en udfordring. Ifølge den smukke sangerinde er det nemlig nemt nok, at skrive sange om sex, men når det kommer til kærligheden, som er det store tema på hendes nye plade, bliver det svært.

- Min sidste plade handlede om sex. Det var nemt nok, der her jeg ingen naturlig barrierer. Men det nye album handler om kærlighed - kærligheden er det næste skridt, og det var virkelig svært for mig at åbne op.

- Der er mange ting, jeg ikke aldrig fået sagt, når det handler om kærlighed. Nu siger jeg det med den her plade.