Big Fat Snake er ikke 'big' længere

HITLISTENYT: Men gruppen er dog mere populær end Peter Viskindes nye liveplade

Big Fat Snake - dengang bandet både kunne enes og sælge plader. (Foto: Ole Kjær)
Big Fat Snake - dengang bandet både kunne enes og sælge plader. (Foto: Ole Kjær)

Der var engang, hvor Big Fat Snake kunne fylde sportshaller og score 1. pladser på hitlisten og platinplader per automatik. Den tid er forbi.

Orkesterets nye album, 'Come Closer', dumper ind som nummer 3 med et beskedent salg på 1386 eksemplarer. Big Fat Snakes turné, der startede i aftes i Sønderborg, afspejler den faldende popularitet, da bandet spiller på relativt små steder de kommende måneder.

Peter Viskinde klarer sig imidlertid endnu værre, for 'I Live' men den forhenværende Big Fat Snake-guitarist dumper ind på listen helt nede på 41. pladsen. Kun 156 har investeret i koncertoptagelsen, der udkom sidste onsdag og har været til salg et par dage mindre end 'Come Closer'.

Bundrekord i USA
Agnes Obel er nummer 1 for femte uge i træk med 'Philharmonics', og ellers præges salgsbarometeret af flere pæne succeser for andre kommercielt set ret upåagtede navne.

Den engelske soulsangerinde Adele går ind på en 2. plads med '21', der er helt i top i blandt andet Irland, Tyskland og hendes hjemland, hvor debuten '19' tilmed er nummer 4. Adele optræder i Store Vega i København 24. marts.

Amerikanske Joan As Police Woman overrasker med en 9. plads, og Iron & Wine er en anden nyhed som nummer 20. Begge spiller både i København og Aarhus i februar.

I USA slår troubadouren Amos Lee bundrekorden for, hvor få skiver man kan sælge som nummer 1, efter 40.000 amerikanere købte 'Mission Bell'.