Bamse før sin død: Sig altid pænt farvel

Jacob Haugaard fik en vigtig lektie, da han hørte Bamse fortælle om en dag, han næsten var blevet kørt ihjel

Jacob Haugaard lærte meget af sit store idol Bamse. (Foto: Anders Brohus)
Jacob Haugaard lærte meget af sit store idol Bamse. (Foto: Anders Brohus)

LÆS OGSÅ: Rørt Mylle til mindekoncert: - Bamse var altid sig selv

LÆS OGSÅ: Kim Larsen overraskede til mindekoncert

Mens stemningen til Bamses mindekoncert i NRGi Arena i Århus er høj, har Jacob Haugaard netop skrålet 'Hvorfor går Louise til bal?', så det kunne høres helt i Randers.

Men selv om stemningen er til fest og farver, er der også plads til en god morale.

- Bamse fortalte mig engang om en dag, han var gået hjemmefra, mens han var i rigtig dårligt humør. Han havde smækket med dørene og sagt en masse grimme ting. Da han efterfølgende holder tilbage for rødt ved Grenåvej og skal til at køre, da der bliver grønt, kommer der pludselig en bil kørende med 150 kilometer i timen. Den var centimeter fra at ramme ham, genfortæller Haugaard med stor lidenskab, inden han når frem til den store morale:

- Det, han lærte mig, var, at man ALDRIG skal tage hjemmefra på den måde. Sig altid pænt farvel, også selv om du er sur. Og husk folk for det bedste i dem, var beskeden fra Bamse til Haugaard.

Kim Larsen overraskede
En af de kunstnere, Flemming Bamse Jørgensen gennem årene har byttet sange og melodier med, er Kim Larsen. Og det var da også velkendte Bamse-toner, der skød ud af højttalerne, da Kim Larsen var den første til at synge ved mindekoncerten i Århus.

- Jeg sendte i sin tid det her nummer til Bamse, fordi jeg var sikker på, at han ville synes bedre om det, end jeg gjorde. Det nummer vil jeg spille nu sammen med hans venner, sagde Kim Larsen som pludselig havde Bamses orkester bag sig.

Sammen kunne de spille et af de numre, som skulle vise sig at blive et kæmpe Bamse-hit: På en bænk i Kongens Have.