Metallica uden metaltræthed

Interview: - Efter årtier med druk og skænderier går det forbavsende godt, siger trommeslager Lars Ulrich til Ekstra Bladet

- Der var nogle år, hvor der rigtig var rav i den. Vi fik aldrig rigtig snakket sammen - vi hoppede bare i en vodkaflaske og gik ud for at lede efter damer, fortæller Lars Ulrich om Metallica, der har holdt sammen i 30 år. (Foto: Anthon Unger)
- Der var nogle år, hvor der rigtig var rav i den. Vi fik aldrig rigtig snakket sammen - vi hoppede bare i en vodkaflaske og gik ud for at lede efter damer, fortæller Lars Ulrich om Metallica, der har holdt sammen i 30 år. (Foto: Anthon Unger)

SAN FRANCISCO ( Ekstra Bladet): Det er under to måneder siden, at Metallica satte punktum for bandets storslåede World Magnetic Tour, der strakte sig over to og et halvt år og bød på hele 215 koncerter i 45 forskellige lande.

Normalt ville det være ensbetydende med metaltræthed, en voldsom knirken i det musikalske fornuftsægteskab og en årelang pause for bandets fire medlemmer, Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammett og Robert Trujillo.

Men sådan bliver det ikke denne gang, lover Metallicas danske trommeslager, da Ekstra Bladet møder ham i gruppens hovedkvarter i San Rafael:

- Der er en virkelig god vibe i bandet i øjeblikket. Tidligere har Metallica hængt os ud af halsen, når vi er kommet hjem fra en gigantisk verdensturné, men denne gang er det anderledes. Derfor kommer der ikke til at gå lang tid, før vi begynder arbejdet på et nyt album.

Vi nyder det virkelig
- Jeg tror, vi allerede i marts eller april sætter kog på den kreative kedel og går i studiet. Vi vil gerne hurtigt tilbage til Metallica, for vi nyder det virkelig i øjeblikket, forklarer Lars Ulrich og peger på bandmedlemmernes harmoniske familieliv som forklaring på den gode stemning.

- Det har hjulpet på vores forhold, at vi alle sammen har fået familier, og at vi har børn, som fungerer godt sammen. Vi kommer forbavsende godt ud af det med hinanden i øjeblikket.

- Der var nogle år, hvor der rigtig var rav i den. Vi fik aldrig rigtig snakket sammen - vi hoppede bare i en vodka-flaske og gik ud for at lede efter damer. Det betød, at vi ikke delte vores følelser med hinanden.

- I dag snakker vi meget om vores børn og vores familier, og det har hjulpet, at vi har noget andet at snakke om end, hvad setlisten er i aften, eller om nogen lavede en bøf under gårsdagens koncert, fortæller han og uddyber:.

Risiko for kollaps
- I løbet af de sidste fem-seks år har vi fundet ud af, hvor vores grænser ligger, og har sat nogle rammer op omkring Metallica. Det har været nødvendigt for, at det hele ikke skulle kollapse.

- Vi har bl. a. en regel om, at vi ikke turnerer i mere end to uger ad gangen i skoleåret. Så er vi hjemme i to uger, før vi fortsætter. Det gør, at vi ikke brænder ud og kommer i de der farezoner og de huller, man kan falde i, når man er træt og udkørt.

Vi lever ikke evigt
- Selvfølgelig er det stadig hårdt at spille så mange koncerter.

Men jo ældre man bliver, desto mindre tager man succesen for givet. Det er begyndt at gå op for os, at det, vi har sammen, er helt specielt. Og at vi ikke lever evigt.

- Det er genialt, at en flok halvgamle rødder som os stadig kan rejse jorden rundt, og at tusindvis af mennesker vil dele oplevelsen med os.

Har holdt i 30 år
- Det har været superfedt, vurderer Lars Ulrich, der på trods af fortidens sammenstød og voldsomme skænderier med bandets anden frontfigur, James Hetfield, i år kan fejre, at det band, de to venner dannede sammen i 1981, har 30-års jubilæum:

- Når jeg kigger tilbage, er jeg mest stolt af, at vi rent faktisk har overlevet det, vi har gennemlevet de sidste 30 år, og er kommet helskindet igennem på en måde, så vi i dag fungerer som en helhed og som mennesker og fædre.

Måske til Danmark
- At vi har fundet løsninger på de problemer, vi har haft, i stedte for at lade interne stridigheder ødelægge bandet, som det f. eks. skete for vores gode venner fra Guns N'Roses, siger Ulrich, der kommer til at se en hel del til sine kolleger i år.

Ud over indspilningerne af et nyt album skal Metallica spille adskillige koncerter og så venter en mindre turné med The Big Four, der er et samarbejde mellem verdens største metalnavne - Slayer, Megadeth, Anthrax og Metallica.

- Programmet er ikke færdigt endnu, men der er indtil videre ikke nogen planer om at spille i Danmark. Men lad os nu se. Vi plejer jo at komme forbi hvert andet eller tredje år, og vores venner fra Roskilde Festivalen ringer jo også og spørger en gang imellem. Hvis ikke det bliver i år, så spiller vi i Danmark i 2012, lover jubilaren.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.