Stig Rossen erstatter Bamse

Koncerter gennemføres: Helt uventet fortsætter Bamses Venner - med musical-stjernen Stig Rossen som den vokale frontfigur

- Arrangørerne vil gerne gennemføre koncerten, og jeg vil gerne være med og derigennem vise min respekt for Bamse og hans musik, siger Stig Rossen. (Foto: Andreas Szlavik)
- Arrangørerne vil gerne gennemføre koncerten, og jeg vil gerne være med og derigennem vise min respekt for Bamse og hans musik, siger Stig Rossen. (Foto: Andreas Szlavik)

Kun et par uger efter Flemming Bamse Jørgensens død er hans afløser i orkesteret Bamses Venner fundet. Højst overraskende bliver det musicalstjernen med den dybe stemme Stig Rossen.

Beslutningen om at fortsætte med en anden frontfigur er truffet kun halvanden uge efter, at Bamse, der døde nytårsnat, blev begravet i Viby.

I første omgang er én koncert aftalt.

- Det er rigtigt nok. Om det bliver ved denne ene koncert, eller det bliver noget mere varigt, afgør vi bagefter, siger Stig Rossen.

Den usædvanlige konstellation af Stig Rossen og Bamses Venner får sin ilddåb 29. januar i idrætshallen i Syvsten ved Sæby med den lokale idrætsforening som arrangør.

Aftalen er kommet i stand, fordi Bamses Venner inden Flemming Bamse Jørgensens død var hyret til en lang række koncerter i 2011. Deriblandt koncerten i Syvsten Idrætsforening.

- Jeg har altid været en stor fan af Bamse og kan alle hans sange udenad. Jeg vil godt være med til at hylde ham, og jeg vil godt være med til at hjælpe hans orkester med at overholde alle deres koncertaftaler. I første omgang i Syvsten. Det er en traditionskoncert, de holder hvert år. Bamse har i 33 år spillet i den weekend i hallen foran 1200 ellevilde tilhørere, og koncerten hedder Bamsefesten.

LÆS OGSÅ: Bamse-koncert uden Bamse

Accept fra Bamses enke
- Arrangørerne vil gerne gennemføre koncerten, og jeg vil gerne være med og derigennem vise min respekt for Bamse og hans musik, siger Stig Rossen.

Koncerten er samtidig en prøve på, om Stig Rossen skal være en mere varig erstatning for Bamse.

- Det ligger i kortene, at vi fortsætter, for der er mange koncerter på programmet. Men nu ser vi, hvordan det fungerer i Syvsten. Føles det rigtigt eller forkert? Bliver vi accepteret af publikum? Og svinger jeg og orkesteret sammen?

- Hvis vi efter koncerten kan svare ja på de spørgsmål, fortsætter vi. I modsat fald bliver det ved den ene koncert.

- Når nu du selv er så stor en beundrer af Bamse, har det så ikke strejfet dig, at der kan være noget næsten blasfemisk ved at lade en anden træde i hans sted, deriblandt dig selv?

- Da jeg fik forespørgslen, betingede jeg mig, at jeg fik fuld accept fra arrangørerne, fra orkesteret og især fra Bamses enke, Käte. Det har jeg fået fra dem alle tre, og derfor har jeg ingen betænkeligheder.

LÆS OGSÅ: Helt tæt på Bamse

Ikke en Rossen-koncert
Stig Rossen understreger, at det er en fuldbyrdet overtagelse af Bamses rolle som frontfigur.

- Jeg indtager Bamses plads og kun den, det vil sige, at min egne sange ligger helt uden for programmet. Det er ikke en Stig Rossen-koncert, og det bliver kun Bamses repertoire, vi spiller og synger. Det bliver i hans ånd og på hans måde, det er ikke en anden sangers fortolkning af Bamse.

Hvad korpus angår, får Stig Rossen ikke voldsomt besvær med sin rolle som stand-in.

Stemmemæssigt er det måske en anden sag. Men ikke ifølge Stig Rossen selv.

- Vi lyder forskelligt, men faktisk ligger vi ret tæt i stemmeleje. Det vil være helt unaturligt at synge en Bamse-sang på den måde, jeg synger mine egne sange på.

LÆS OGSÅ: Bamse er millioner værd

I følelsernes vold
Ud over at koncerten i Syvsten bliver en eksamen for muligheden af et fortsat samarbejde med Bamses Venner, venter Stig Rossen også, at det bliver en aften i følelsernes vold.

- Den koncert er om noget selve billedet på Bamse og hans orkester.

- Den markerer afslutningen på en helt fantastisk æra.

- Jeg tror, det bliver en følelsesmæssigt meget voldsom oplevelse for alle - for mig selv, for hans orkester gennem så mange år og for publikum, som tager en symbolsk afsked med en mand, de elsker så højt, siger Stig Rossen.

SE OGSÅ: TV: Her giver Bamse sin sidste koncert

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Delbert McClinton and Self-Made Men + Dana: 'Tall, Dark, & Handsome' (Hot Shot-album/Ude 26. juli)
2.Ty Segall: 'First Taste' (Drag City-album/Ude 2. august)
3.Russian Circles: 'Blood Year' (Sargent House-album/Ude 2. august)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Bombay Bicycle Club: 'Demos 2004-2008' (Mmm...-album/Ude nu)
2.Sofia Bolt: 'Waves' (Loantaka-album/Ude nu)
3.Sigur Rós: 'Ágætis byrjun - 20th Anniversary Deluxe Edition' (Krunk-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere