Bamse-koncert uden Bamse

Sidste sang til Bamse - 1500 sagde i går farvel til den populære sanger ved nytårskoncert

Nytårskoncerten i Musikhuset i Århus i går blev en uformel mindekoncert, hvor 1500 sagde farvel til Flemming Bamse Jørgensen. (Foto: Claus Bonnnerup)
Nytårskoncerten i Musikhuset i Århus i går blev en uformel mindekoncert, hvor 1500 sagde farvel til Flemming Bamse Jørgensen. (Foto: Claus Bonnnerup)

SE OGSÅ: Eksklusivt - Her er Bamses sidste koncert

– Mere end 116.000 mennesker har på Facebook skrevet sympatitilkendegivelser og udtrykt deres store savn. Det beviser, at Flemming Bamse Jørgensen var hele Danmarks Bamse.

Med disse ord indledte en stærkt bevæget barndomsven, den tidligere Århus-borgmester Flemming Knudsen, i går harmoniorkestret Tonicas nytårskoncert i Musikhuset i Århus.

– Det var hårdt, men nu er det overstået, og så kan vi heldigvis nyde hans dejlige musik, sagde Knudsen efter sin mindetale til Ekstra Bladet.

Uformel mindekoncert
Hele 1500 mennesker havde før nytår købt billet til koncerten, mens de stadig troede, de skulle høre deres elskede Bamse synge denne dag.

I stedet blev de mange fans’ farvel til en uformel mindekoncert, hvor flere af Bamses numre, bl.a. ’Vimmersvej’ og ’I en lille båd der gynger’, blev fremført – dog uden tekster.

Da Bamse blev begravet i fredags, havde ingen fans mulighed for at vise deres sympati og medfølelse. Arrangementet var kun for den nærmeste familie.

Vil savne hans lyse sind
De to navnebrødre forblev venner lige til det sidste, fortalte Flemming Knudsen:

– Jeg har kendt Flemming personligt, lige siden vi som børn og unge spillede i FDF’s orkester i Viby, Flemming på kornet og jeg på fløjte. Efter skoletid spillede vi fodbold sammen på det gamle Viby Stadion, og vi gik begge til dans på Hotel Viby.

– Han var en helt ualmindelig rar og sympatisk fyr, et dejligt og positivt menneske. Vi er mange, som kommer til at savne hans lyse sind.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Delbert McClinton and Self-Made Men + Dana: 'Tall, Dark, & Handsome' (Hot Shot-album/Ude 26. juli)
2.Ty Segall: 'First Taste' (Drag City-album/Ude 2. august)
3.Russian Circles: 'Blood Year' (Sargent House-album/Ude 2. august)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Bombay Bicycle Club: 'Demos 2004-2008' (Mmm...-album/Ude nu)
2.Sofia Bolt: 'Waves' (Loantaka-album/Ude nu)
3.Sigur Rós: 'Ágætis byrjun - 20th Anniversary Deluxe Edition' (Krunk-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere