Dansk sangerinde sagsøger Barbie-producent

Hard Rock Café Barbie Doll er modelleret over den danske Patricia Day fra bandet HorrorPops. Det mener sangerinden selv, der har sagsøgt Mattel

Den danske sangerinde og bassist Patricia Day fra bandet HorrorPops. (Foto: MySpace.com).
Den danske sangerinde og bassist Patricia Day fra bandet HorrorPops. (Foto: MySpace.com).

Mattel har betalt Cindy Lauper, Debbie Harry og Joan Jett. Men ikke sangerinden Patricia Day, der er frontfigur i det eksilerede danske rockabillyband HorrorPops.

Men det skal producenten af verdens vel nok mest kendte dukker, mener Patricia, der nu har lagt sag an mod mastodonten, der har modelleret en Hard Rock Café Barbie Doll over hende.

Hun ville i øvrigt slet ikke have sagt ja, da hun som glødende feminist ikke vil portrætteres som en dukke, der er underlagt erotiske mandeforestillinger, lyder det ifølge Courthouse News Service, der har modtaget dokumenterne fra retten i Indianapolis.

Lyt til HorrorPops her

En omvendt Aqua
Ifølge dokumenterne skriver Patricia, at fansene genkender hende på hendes sorte hår, der omhyggeligt at sat på en 50'er pinup-facon, på hendes sorte øjenmakeup og røde læbestift, tatoveringer og stramme nederdele. Men allermest på den store tatoverede kontrabas, hun bruger som varemærke.

Også det danske tyggegummipopband Aqua måtte gennem en sag med Barbie-producenten. Søren Rasted og co. blev således sagsøgt på grund af monsterhittet 'Barbie Girl.

Det har Patricia Days advokat naturligvis også bemærket, og han skriver således 'Som et milliardforetagende med en lang forhistorie for helhjertet at beskytte og styrke dets intellektuelle ejendomsret til et maksimum, så er Mattel fuldt ud opmærksomme på nødvendigheden af at søge tilladelser til ethvert individs rettigheder i forhold til offentliggørelse (...)

Patricia kræver foruden en kontant erstatning, også at dukken tages af markedet, ligesom de allerede producerede dukker destrueres under retslig overvågning.

Hell Yeah!
HorrorPops er dannet i Danmark i 1998 og har fået ganske stor succes i USA, hvor genren nyder en en popularitet.

Fint er det også gået for bandets album 'Hell Yeah!', og det er netop fra dette, at Mattel angiveligt har tyvstjålet Patricias profil og modelleret den famøse Barbiedukke ud fra coveret.