Kashmir tog flest Gaffa-priser

Kasper Eistrup og Kashmir tog fem priser med hjem, da musikken onsdag blev hyldet ved Gaffa Prisen 2010

Kashmir til Zulu Awards 2010. (Foto: Mogens Flindt)
Kashmir til Zulu Awards 2010. (Foto: Mogens Flindt)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

I 20 år har Kashmir lagt Danmark ned med deres musik, og onsdag blev bandet da også aftenens helt store vinder, da Gaffa Prisen blev uddelt for 20. år i træk.

Hele fem priser blev det til for det danske rockband, heriblandt en pris til Kasper Eistrup for bedste mandlige kunstner.

- Jeg er meget rørt og overrasket, det havde jeg ikke regnet med. Når jeg kigger ud over landskabet lige nu, så er der mere god musik, end der nogensinde har været i de tyve år, Kashmir har været der. Det gør det bare endnu større, siger Kasper Eistrup.

Udover en personlig pris til Eistrup fik Kashmir også titlerne Årets Danske Band, Årets Danske Rock Udgivelse og Årets Danske Album, mens deres musikvideo til "Still Boy" fik en pris for at være årets bedste.

Også popdronningen Medina kunne hive et par priser med hjem til samlingen. Hun fik titlerne Årets Danske Kvindelige Kunstner og Årets Danske Popudgivelse for den engelske udgave af hendes debutalbum "Velkommen til Medina".

Og for den 28-årige sangerinde er de to Gaffa-priser kulminationen på et fantastisk år.

- 13 awards står der derhjemme lige om lidt. Det har været et sindssygt år, hvor jeg blandt andet er breaket i Tyskland, siger Medina og fortsætter:

- At jeg har dedikerede fans, der gider at bruge tid på at stemme, det betyder alt. Uden dem er jeg ingenting.

Det er Gaffas læsere, der har både nomineret og valgt vinderne i de i alt 20 kategorier. Og udover Medina og Kashmir kunne også Odense-rapperne "Odense Assholes" tage en pris med hjem til Fyn, mens Turboweekend blev hyldet for Årets Danske Hit.

Volbeat har ifølge Gaffa-læserne lavet Årets Danske Hard Rock Udgivelse, mens Kings of Leon tog titlerne Årets Udenlandske Mandlige Sanger, Årets Udenlandske Band og Årets Udenlandske Album.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind