Danske musikhåb takker P3

Sangerinden Agnes Obel og rapperen Lucy Love har én ting til fælles. De er dybt taknemmelige for P3

Det bliver en drøm, der går i opfyldelse for Lucy Love, når hun til januar skal spille til P3 Guld. (Foto: Mogens Flindt)
Det bliver en drøm, der går i opfyldelse for Lucy Love, når hun til januar skal spille til P3 Guld. (Foto: Mogens Flindt)

Musikalsk ligger de meget langt fra hinanden. Grime-rapperen Lucy Love med sin hårde kant, voldsomme rim og heftige attitude, og anmeldernes nye darling, Agnes Obel, der leverer smuk, melodisk klaverpop.

Men de har én ting til fælles. Begge er de dybt taknemmelige for radiostationen P3, der i den grad har været med til at sparke gang i deres karriererer.

Først ved at spille deres musik, sidenhen ved at nominere dem til to prestigefyldte priser ved P3 Guld i januar og ved at lade dem optræde i showet.

Lyttede med hver søndag
På P3 har lytterne stiftet bekendtskab med i blandt andet Lucy Loves hit 'Poison' og Agnes Obels 'Riverside'.

- Det Elektriske Barometer på P3 var nogle af de første, der spillede min musik, husker Agnes Obel.

- Det betød vildt meget for mig, for dengang, jeg gik i gymnasiet, lyttede jeg selv til det program hver søndag, og jeg har altid syntes, at de spiller rigtig god musik, fortæller hun.

Også Lucy Love har et helt specielt forhold til P3.

- Det har betydet rigtig meget for os, at de har bakket os op, det er så stort at blive lukket indenfor. Vi startede jo som et gør det selv-band i undergrunden, og det er fedt at vise, at man kan komme helt herop, siger Lucy Love.

En gammel drøm
Når P3 Guld går i luften den 14. januar, har både hun og Agnes Obel også fået æren af at skulle optræde for publikum. Og så bliver det altså ikke meget større.

- Jeg ved godt, at det lyder helt vildt corny, men jeg har bare altid drømt om at optræde ved P3 Guld. Der er virkelig mulighed for at komme med et stort show, fortæller Lucy Love, der glæder sig til at komme i fint selskab.

De Eneste To, Fallulah, Volbeat og Søren Huss er nemlig også blandt de navne, som publikum kan opleve live ved showet