Danskerne køber dansk

HITLISTENYT: Med evigt populære Thomas Helmig i spidsen er de syv øverste album på ugens salgsbarometer alle danske

Thomas Helmig - på toppen igen. (Foto: Anthon Unger)
Thomas Helmig - på toppen igen. (Foto: Anthon Unger)

Dansk musik er måske ikke ligefrem kendt for at være den bedste i verden, men det lukker danskerne ørerne for, og ikke mindre end de syv øverste skiver på albumlisten er i denne uge danske.

Thomas Helmig har endnu en karrierekollektion klar til julesalget, og relativt beskedne 2750 var tidligt ude efter 'Thomas Helmig - Past Forward', der dog alligevel er ny nummer 1. Århusianeren har dermed ganske imponerende scoret 1. pladser i fire årtier.

Kærlighed købes
1950 købte Love Shops comebackplade, 'Frelsens hær', der debuterer på salgsbarometerets 2. plads, og på de følgende placeringer finder man De Eneste To, Rasmus Seebach, Tina Dickow, Søren Huss og Volbeat.

Det er dog ikke alle danske plader, der er populære, og multitalentet Amalie har for eksempel problemer med at sælge sit første af utvivlsomt en lang række værker. På en uge investerede blot 350 danskere i albummet 'I mine sko', og det kan kun blive til en beskeden 24. plads for medie-magneten.

Tøser på toppen
I USA forsvarer Taylor Swift den absolutte topplacering efter indledningsvis at have afsat hele 1.047.000 eksemplarer af 'Speak Now', så countrystjernen, der ikke spiller country, ligger nok næppe søvnløs over allerede at være ude af Top 40 herhjemme.

Cheryl Cole er ny i front i Storbritannien med 'Messy Little Raindrops', der først udkommer i Danmark på mandag.