Medina: Med hoved og røv

Interview: Medina har optrådt topløs på Rådhuspladsen. Næste gang vil hun entre scenen med to fyre i en kæde. Sangerinden kaster sig ud i det hele uden at vide, hvor hun ender

Hun vandt ikke en MTVs europæiske musikpris, men ellers er det kun et ord, der kan beskrive Medinas år:  Succes. (PR-FOTO)
Hun vandt ikke en MTVs europæiske musikpris, men ellers er det kun et ord, der kan beskrive Medinas år: Succes. (PR-FOTO)

BERLIN (ekstrabladet.dk): - Jeg er meget spontan og springer i med hoved og røv, uden at vide, hvor jeg ender, lyder det bramfrit fra den danske sangerinde Medina.

I disse dage ved hun dog godt, hvor hun er endt. Selv om hun ikke er blandt de sidste fem nominerede til 'Best European Act' i aftenens MTV-awardshow, så er hun alligevel med i Berlin, hvor hun skal betræde den røde løber sammen med internationale superstjerner som Beyoncé, Shakira, Foo Fighters og Katy Perry, så nyder hun alligevel det vanvidsridt, der startede for godt halvandet år siden.

- Jeg bliver ved med at opleve vilde ting, der overgår det, jeg hidtil havde troet muligt. Og det sker - uden at lyve - mindst en gang om ugen. Jeg føler mig enormt heldig, siger Medina, der trods en hård omgang tømmermænd stadig ser forbløffende godt ud.

Hendes held handler ifølge hende selv om hele tiden at kunne få nye ideer. Og Medina fortæller, hvordan hun siden barndommen mindst en gang om måneden flyttede rundt på møblerne i sit værelse.

Sådan er det også i dag.

- Jeg tror aldrig, jeg når til en punkt i mit liv, hvor jeg ikke kan finde på noget nyt, jeg vil, understreger Medina over for ekstrabladet.dk.

Slemme sladderblade
Ny er også den opmærksomhed, som har omgivet sangerinden, der efter den ganske anonyme debutskive 'Tæt på' for alvor fik hul igennem til både klubgængere og radiolyttere med nummeret 'Kun for mig' og siden albummet 'Velkommen til Medina'.

- Jeg har skullet lære at håndtere det hele. Det har været ret hårdt med sladderbladene. De ringer med sådan nogle mærkelige spørgsmål - som slet ikke har med min musik at gøre.

- Det værste var noget med, at jeg havde været med til en såkaldt 'cokefest', Remee havde hostet. Og det handlede om, hvordan jeg havde det med det. Det er træls, at man skal fylde danskerne med sådan noget lort. Jeg har aldrig rørt sådan noget, siger Medina på ligefremt jysk.

- Men de ting, jeg har læst om mig selv, som ikke har været rigtige, har ikke betydet noget. Og heldigvis er jeg på god fod med pressen.

De fleste danskere ved således efterhånden, hvem Medina er, men hun lægger ikke mærke til, hvis folk ser efter hende på gaden.

- Jeg lever virkelig i min egen boble, siger den 26-årige hitmager, der dog ikke har haft let ved at isolere sig. For telefonen kimer konstant.

- Jeg har aldrig fri. Folk ringer også om søndagen helt frem til klokken 12 om aftenen. Det blev for meget i en periode, så nu har jeg lært at slappe af og tage mig tid til at holde fri. Jeg har efterhånden også været i gamet lidt tid nu.

Gav dem noget at snakke om
Medina beretter, at det går godt med kærlighedslivet med den fyr, hun også var sammen med, før det hele brød løs. Men helst vil hun tale om sin musik og sine optrædener.

- Mit album er, som mig selv, meget hudløst. Jeg er ikke bange for at sige sex, og jeg er ikke bange for at gå topløs på scenen.

- Jeg gav de der fucking mennesker noget at snakke om, for det der havde de aldrig set før.

Medina fortæller naturligvis om sit optræden på Rådhuspladsen under sommerens homofestival i København, hvor hun og to topløse dansere tog røven på de fortrinsvis homoseksuelle koncertgængere ved at vise bryster.

- Det var fucking sjovt, griner Medina, men understreger hurtigt, at det næste showtema ikke bliver 'bundløs på Kongens Nytorv'.

- Nej, nej. Jeg har stil, selv om det selvfølgelig er en smagssag. Det har sikkert stødt helt vild mange, og folk snakker stadig om det.

- Jeg synes selv, det var smagfuldt. Og jeg kommer ikke til at blive flov over det om 20 år. Jeg gider simpelthen ikke ligne hr. og fru hakkebøf på scenen.

- Snart skal jeg spille på en bøsseklub, der hedder Proud. Og der tror jeg, at jeg kommer ind med to fyre i en kæde. Det homoseksuelle univers er mere frit.

Internationalt gennembrud
Ja, folk af alle slags observans - også udenlandsk - lægger mærke til Medina. Især Polen og England rykker ifølge sangerinden allermest lige nu.

- Og så er Holland og Brasilien også ved at komme med, jubler hun.

Og så er der jo Tyskland, hvor hun befinder sig i disse dage. Markedet er stort hernede, men tyskerne kan bedst lide tysk, hvilket da også fik Anna David til at indspille sangen 'Fuck dig' som 'Fick dich'.

Indtil videre har Medina har dog ikke tænkt sig at synge 'Nur für mich'.

- For den engelske version 'You and I' er også ved at slå igennem hernede.

- Og så er mit skoletysk virkeligt dårligt, griner Medina.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Iggy Pop: 'Free' (Loma Vista-album/Ude 6. september)
2.!!!: 'Wallop' (Warp-album/Ude 30. august)
3.Giant Sand: 'Recounting the Ballads of Thin Line Men' (Fire-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere