Heavyidol med hus og havetraktor

Interview: Volbeats forsanger Michael Poulsen er blevet gift og er flyttet til forstæderne - men helt småborgerlig er han dog ikke

Flink fyr og hård nyser. Volbeat-forsanger Michael Poulsen sammen med hunden Oliver. (Foto: Thomas Sjørup)
Flink fyr og hård nyser. Volbeat-forsanger Michael Poulsen sammen med hunden Oliver. (Foto: Thomas Sjørup)

Andre rockbands har gennem tiden kunnet fremvise forsangere med flamboyante navne som Johnny Rotten, Nikki Sixx eller for den sags skyld Mike Tramp.

Men den tatoverede energibombe, der står i front for det danske metalband Volbeat, både hedder og kalder sig noget så leverpostejfarvet som Michael Poulsen.

Det flamboyante skal opleves på scenen, når sangerens stemme brøler melodisk hen over fræsende guitarer og tonstunge stortrommer på stadig flere scener rundt omkring i Europa og USA, hvor Volbeat er blevet en stadig større succes og bl.a. har været på tour med selveste Metallica.

Bandets fjerde album, ’Beyond Hell/Above Heaven’, er netop udkommet, og nu er Poulsen og resten af Volbeat så klar til turnéen, der bl.a. går til Tyskland, England, Irland, Sverige, Norge og Finland.

Har fundet den eneste ene
Men bag den hårde metalfacade og det nådeløse turnéliv, som sidste år resulterede i, at Michael faldt om under en koncert i Holland, gemmer der sig en sympatisk og behagelig fyr, der ikke helt har vendt det etablerede samfund ryggen - .f.eks. tror han både på livslang kærlighed og hjemlig hygge.

- Hvordan er det som hårdkogt rock’n’roller at være en gift mand?

- Jeg er så stolt af det. Jeg har fundet min eneste ene. Min soulmate. Noget jeg aldrig havde troet på. Og netop fordi jeg aldrig havde troet, det ville ske, er det er en utroligt stærk følelse.

- Jeg bruger meget energi på at gøre det godt i mit forhold, hele tiden give hende oplevelser og i øvrigt alt, hvad hun har brug for følelsesmæssigt.

- Men hvor borgerlig er du egentlig blevet?

- For mig handler det om at have det godt. Jeg har lige købt et fantastisk hus i Hvidovre sammen med min kone.

- Og jeg har fundet ud af, at jeg elsker at ordne have. Det er så afstressende at bygge et fuglehus, sætte et hegn op eller at rive blade sammen. Og nu skal jeg købe en havetraktor...

Børn? Nej tak!
- Hvad laver I ellers derhjemme?

- Vi er nok som alle andre. Vi hygger os, men vi er også meget spontane - og der skal altid være plads til fandenivoldskhed. Og så vi ønsker os heller aldrig børn.

- Hvorfor dog ikke?

- Vi har så mange projekter, og du kan ikke sætte børn i verden og have så lidt tid til dem, som vi ville have.

- Nu ved jeg ikke, hvor gammel din kone er, men hvordan ved du, at hun ikke får lyst til at få børn senere?

- Hun er 31, og nej vi har slet ikke lyst. Vores værdier ligger i friheden til spontanitet. At kunne hoppe op på en motorcykel fra det ene øjeblik til det andet. Når jeg er så meget i en turbus, kan jeg ikke have nogle triste øjne, der savner far derhjemme.

- Hvis vi har lyst til at drikke os tordnende fulde om tirsdagen og vågne op på en bænk om onsdagen, så gør vi sgu det. Det går ikke med et barn i huset.

- Men har man først sagt ’Hvidovre’ og ’havetraktor’, er turen ned ad småborgerlighedens glidebane da startet, og der hører vel børn til?

- Nej, vi har tænkt over det. Og det er altså ikke fordi, jeg ikke ved, hvor den skal ind. Børn? Nej tak!

Vi ta’r da en svingom
- Betyder al den frihed så, at du starter dagen med to gyldne damer og noget til næsen?

- Jeg drikker da lidt whisky hver dag. Og det er ikke unormalt, at jeg ender i en brandert et par dage om ugen.

- Hmm, en morgen-whisky? Den er sgu da altid meget god, er den ikke?

- Jeg har læst, at du har et særligt talent for jitterbug. Hvornår har du sidst taget en svingom?

- Da jeg var en lille purk, dansede jeg med min tvillingesøster. Jeg har stadig rytme i mig, men jeg stiller mig fandeme ikke op og danser.

- Men okay, når vi er tordnende fulde, og vi står et sted, hvor der bliver spillet rockabilly, så tager vi os da en svingom. Jeg er måske ikke så hurtig mere, men trinnene sidder der stadig.

Droppede skolen
- Du har mange tatoveringer. Hvad betyder de for dig?

- Da jeg skulle have lavet min første tatovering, var jeg meget ung. Alle mine ældre venner havde ’tusser’, og det ville jeg også have. Men tatovøren sagde, at jeg ikke var gammel nok. Jeg tiggede og plagede og fortalte ham, at den skulle laves på låret, hvor den kunne skjules. Og det endte med, at han sagde: ’Okay, men så skal det være nu’.

- Jeg fortalte ham, at jeg skulle til 9. klasses eksamen. Så sagde han, at det ville han da skide på. Så sagde jeg, at det ville jeg også, og så fik jeg aldrig min eksamen. Men til gengæld fik jeg min Mercyful Fate-tatovering, og den betyder meget for mig.

- Hvad så med skolegangen? Har du ikke noget at falde tilbage på?

- Nej, jeg kunne ikke indordne mig i skolen. Hvis jeg ikke kunne lide læreren, så gik det ikke. Jeg kunne ikke klare at få instrukser. Omvendt kunne en lærer, som jeg godt kunne lide, få mig til hvad som helst. Det var et spørgsmål om respekt.

Min foretrukne sexstilling
- Du har givet mange interview gennem tiden. Hvad er det mærkeligste, du nogensinde er blevet spurgt om?

- Det var en udenlandsk journalist, der spurgte mig om, hvilken sexstilling jeg bedst kunne lide. Det var mærkeligt at flere årsager: Dels kom spørgsmålet fra en mand.

- Og så fandt jeg det virkelig uvæsentligt for interviewet, da han repræsenterede et ganske almindeligt metalmusikmagasin.

- Alle hans andre spørgsmål var helt normale og handlede om musik. Og så kom det der. Altså, havde det nu været et erotisk magasin, så havde det været en ganske anden sag ...