Annonce:
Annonce:

Dansk musikpris i fare for at uddø

Der bliver ikke uddelt nogen Steppeulven-musikpriser i 2010. Sponsorerne svigter, og næste år er også i fare, hvis ikke foreningen bag prisen finder nye penge

Sidste år blev Peter Sommer den helt store vinder ved uddelingen af årets Steppeulv-pris. I år kommer der slet ingen vinder. (Foto: Anders Brohus)
Sidste år blev Peter Sommer den helt store vinder ved uddelingen af årets Steppeulv-pris. I år kommer der slet ingen vinder. (Foto: Anders Brohus)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Sidste år kunne navne som C.V. Jørgensen, L.O.C. og Peter Sommer prale af at løbe med en af de 11 Steppeulven-priser.

Men i år bliver prisen slet ikke uddelt.

Foreningen af Danske Musikkritikere, der i syv år har stået bag uddelingen af Steppeulven, har ingen penge. De organisationer, der traditionelt har støttet Steppeulven, har lukket kassen i.

- De begrundelser, vi har fået, går på, at man normalt ikke støtter det samme arrangement år ud og år ind, siger musikkritikernes formand, Klaus Lynggaard til Ritzau.

Håber på 2011
Fire af musikernes egne organisationer, Dansk Musiker Forbund (DMF), Danske Sangskrivere og Komponister (DJBFA), Dansk Artist Forbund (DAF) og Kopifon, har stået for støtten, men nu er det slut.

Annonce:

- Vi står i en lidt svær situation med hensyn til at finde nye sponsorer, hvis vi skal være uafhængige af kommercielle interesser, siger Klaus Lynggaard.

Han håber dog, at det lykkes at få en økonomi på fode, så der igen i 2011 kan uddeles steppeulve til danske musikere. Foreningen satser på at få nye kræfter i bestyrelsen, som kan videreføre traditionen.

Måske kommercielle sponsorer
De nye medlemmer skal findes på en ekstraordinær generalforsamling til august. En af opgaverne for den nye bestyrelse bliver at overveje, om Steppeulven også fremover skal være uafhængig af kommercielle interesser.

- Hvis ikke musikernes egne interesseorganisationer synes, det er en god idé at være med, kan det eventuelt blive nødvendigt at finde kommercielle sponsorer, siger Klaus Lynggaard.

Blandt vinderne af prisen i tidens løb er de største danske navne som Kashmir, Mew, Nephew, Povl Dissing og Savage Rose.

Prisen selv er opkaldt efter Steppeulvene, legendarisk rockorkester fra 1960'erne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: