Annonce:
Annonce:

13 rigtige på Roskilde Festival

Ekstra Bladet guider dig til mulige højdepunkter på årets festival. Se hvordan du skal planlægge din festival, hvis du vil opleve årets musikalske stjernestunder

Tegneseriebandet Gorillaz er et af dette års Roskilde-hovednavne.
Tegneseriebandet Gorillaz er et af dette års Roskilde-hovednavne.
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Roskilde Festivalens bookinggruppe har igen sammensat et varieret musikalsk tagselvbord med plads til både de brede billetsælgere og trendsættende kultnavne, og selv den mest ihærdige nørd kender næppe alle de optrædende kunstnere.

Vi vover alligevel pelsen og kommer her med vores bud på 13 potentielle stjernestunder fra japansk støjrock i det lille Pavilion-telt til fællessang foran Orange.

Dette er ingen facitliste, for Roskilde er om noget overraskelsernes sted, hvor den pludselige indskydelse eller det tilfældige møde ofte er kimen til de største oplevelser.

Åbn ørene, lad nysgerrigheden råde og hav en rigtig fantastisk fest(ival). Og pas nu på hinanden, for pokker!

HER ER DE 13 RIGTIGE:

Annonce:

1 LCD Soundsystem

Cosmopol, torsdag 20.15

Så er det frem med danseskoene. Det bliver utvivlsomt en fest af dimensioner, når James Murphy og hans lystige svende spiller op til dans med LCD-lydsystemet. Skal man tro de seneste rapporter fra udlandet, kommer newyorkerne til Dyrskuepladsen i toptunet topform. Kom i god tid, for der bliver trangt på den bette Cosmopol-scene!

2 Gorillaz

Orange, torsdag 22.00

Årets mest spektakulære optræden bliver næsten med statsgaranti leveret af Damon Albarn og kompagnis sjældne optrædener med de efterhånden knap så fiktive Gorillaz. Forvent masser af visuelle løjer, en skævvreden blanding af alskens stilarter og masser af gæstestjerner. D'herrer Jones og Simonon fra The Clash er vist sikre i startopstillingen.

3 Tinariwen

Arena, fredag 16.00

Nomadebandet Tinariwen spillede sin første koncert uden for Mali på Roskilde i 2001, og siden har dets støvede og ualmindeligt slidstærke, rebelske ørken-blues gået sin sejrsgang verden over. Blændende som den vestafrikanske sol og en oase af spiritualitet, der beviser, at musikalsk urkraft overvinder alle grænser - både mentale og geografiske.

4 Nisennenmondai

Pavilion, fredag 21.00

Japanerne er måske ikke i høj kurs efter at have været Danmarks banemænd i Sydafrika, men det bør ikke afholde nogen fra at opleve disse forrygende kvindelige støjrockere, der går for at være et af verdens vildeste livenavne netop nu. Tokyo-trioens show bliver garanteret en af de kultsensationer, kun Roskilde kan præstere.

5 Dirty Projectors

Odeon, fredag 22.00

Smuk, skramlet og overdådigt opfindsom lo-fi-rock. Ja, der er ikke noget at sige til, at Dirty Projectors efter sidste års skønne 'Bitte Orca'-album er et af tidens mest hypede navne. Den kommende uge udgives ikke blot en ep, de har lavet med Björk, men også The Roots' nye opus, hvor Brooklyn-bandet synger med. Fås ikke mere hot.

6 Den Sorte Skole

Arena, fredag nat 02.00

Roskilde Festival har 40-års jubilæum her i 2010, og det skal fejres af det københavnske dj-kollektiv Den Sorte Skole. Pladevenderne vil sende publikum på rutsjebanetur gennem fire årtiers festivalhøjdepunkter fordelt på seks scratchende pladespillere. Der er lagt op til historieundervisning af den mest underholdende slags.

7 Vampire Weekend

Arena, lørdag 17.00

Et både kunstnerisk og kommercielt frugtbart møde mellem belæst og melodiøs indierock (gruppen mødte hinanden på Columbia University) og sydafrikansk rytmik tilsat toner fra både Latinamerika og Jamaica. Kreeret med nærmest skræmmende sikker hånd og en frydefuld sans for både de overordnede linjer og de overrumplende detaljer.

8 Beach House

Pavilion, lørdag 19.00

Baltimore-duoen fulgte deres afhængighedsskabende tredje album, 'Teen Dream', op med en koncert på et proppet Loppen, hvis åndenødsfremkaldende rammer dog ikke forhindrede deres svævende, småpsykedeliske drømmepop i at få de sveddryppende hår på armene til at rejse sig. Og mon ikke de bliver endnu bedre sådan en sen sommereftermiddag?

9 Robyn

Arena, lørdag 24.00

Den tidligere teenage-stjerne Robyn leverede i 2008 et brag af en fest på Cosmopol-scenen. Og mon ikke den attitudebevidste svensker trumfer den med et medrivende midnatskalas under Arenas noget større teltdug? Det aktuelle mini-album 'Body Talk Pt. 1' med knivskarpe ørehængere på stribe gør bestemt ikke forventningerne mindre.

10 Gonjasufi

Odeon, lørdag nat 00.30

Det elektroniske program på årets festival er ikke just overvældende, men heldigvis er der her på falderebet blevet tilføjet et sandt unikum: Gonjasufi er faktisk yogalærer og bor i Las Vegas, men den excentriske ener er først og fremmest sanger, rapper, dj og manden bag en af årets mest originale plader. Et kosmisk syretrip venter.

11 Van Dyke Parks

Arena, søndag 18.00

En af årets enestående events er besøget fra den levende legende Van Dyke Parks, hvis sublime sans for lyd har gavnet alle fra Beach Boys til U2. På Roskilde leverer han med DR UngdomsEnsemblet en urpremiere på et nyt, latinamerikansk-inspireret projekt - et værk, eneren har syslet med siden 1960'erne! Det kan kun blive stort.

12 The National

Arena, søndag 18.00

The National er endnu en genganger på Roskilde. Men med kvintettens seneste album, 'High Violet', in mente gør det bestemt ingenting. Der er som sådan intet nyt under den sorte sol, men gruppen leverer sin melankolske mørkerock med så megen pondus og præcision, at selv Barack Obama har meldt sig ind i fanklubben, og Rasmus Seebach måtte se sig passeret på hitlisten.

13 Prince

Orange, søndag 22.00

Vi kommer nok ikke uden om, at selv om den musikalske storhedstid ligger flere årtier tilbage, er Prince det absolutte hovednavn på Roskilde i år. Popstjerner i denne klasse er der efterhånden ikke mange tilbage af, og hvis hans kongelige højhed er indstillet på at servere en hitparade, skal der nok være fyldt på pladsen til langt over midnat søndag. Potentiale til at blive en af festivalens legendariske oplevelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: