Anne Linnet for fræk til P4

Duet med Lizzie passer ikke til stemningen, siger musikchef

Anne Linnet forstår ikke, at hendes nye sang ikke bliver spillet på P4. (Foto: Linda Johansen)
Anne Linnet forstår ikke, at hendes nye sang ikke bliver spillet på P4. (Foto: Linda Johansen)
Godt 35 år inde i en karriere, der har budt på lidt af hvert, føler danskpoppens ukronede løvinde, Anne Linnet, sig pludselig forbigået af Danmarks Radio.

Årsag? Hun kan ikke få spillet et nyt nummer, hvor hun synger duet sammen med sangerinden Lizzie, der hittede stort for et stykke tid siden med ’Ramt i Natten’.

– De synes, den er for fræk, fortæller Anne Linnet, der ellers har fået spillet sange i radioen med både sadomasochistiske og lesbiske temaer.

Sangen hedder ’Agenda’ og er et af de to nye numre, der indgår på et flot bokssæt med 75 af sangerindens mest vedkommende numre i karrieren. Det andet nye nummer hedder ’Aldrig Forsvinder’, og der synger hun duet med sin gamle makker Lis Sørensen.

Det nummer har hun ingen problemer med at få spillet i Danmarks Radio.

– ’Agenda’ er lige blevet spillet som kandidat til Tjeklisten på P3, og ryger den ind, bliver den spillet mere. Men det er rigtigt nok, at vi for P4’s vedkommende mener, nummeret ikke passer til den stemning, vi forsøger at skabe, siger musikchef Ole Mølgaard.

– Kanalen henvender sig jo til den voksne del af befolkningen, og der vil det virke mærkeligt at efterfølge et borgmester-interview med en sang om at slikke en anden kvinde. Men P4-værterne må da godt spille sangen, hvis de finder en sammenhæng, den passer ind i.

Mest til kvinder
Nu har Anne Linnet jo aldrig været bleg for at indrømme, at hun mest er til kvinder, og i ’Agenda’ skæres det nærmest ud i pap.

’Og jeg vil gå gennem hvad som helst for dig / om jeg skal ned på knæ og blotte mig / Og jeg vil gøre hvad som helst for dig / så er det bare ned på knæ og slikke mig’, synger frække Anne, der ikke helt forstår DR’s bevæggrunde til den delvise boykot.

– Når man ser på, hvad hiphopperne kan slippe af sted med at rappe, så er det ikke frækkere end så meget andet. Jeg fatter det ikke. Vi er i 2009. Come on. Til gengæld er diskotekerne glade for at spille nummeret, griner Anne Linnet.

Anne Linnet havde nogle stille år i 90’erne, hvor hun koncentrerede sig om familieforøgelsen med to adopterede, rumænske børnehjemsbørn. Siden er der kommet gang i karrieren igen med hendes tre seneste album.

Ny kæreste
Og så har hun igen scoret i kærlighedslivet. Tessa hedder hun, og hun takkes i cover-noterne, ’fordi du er dig’. Og på den dvd, der følger med det nye bokssæt, kan man se hende sidde ved siden af Anne Linnet i turnebussen.

– Vi har været kærester et års tid, men skal vi ikke lade det høre privatlivet til. Jeg synes egentlig ikke, at det kommer andre ved.

– Du er jo også ved at være en halvgammel pige. Er du begyndt at føle behovet for et fast forhold efter en del udskiftninger i årenes løb?

– Jeg har jo levet et langt liv, og jeg vil tro, at de fleste mennesker i vores levetid når igennem et par forhold, og det har jeg så også gjort. Men jeg tror ikke, det har været så mange flere end så mange andre, fastslår Anne Linnet.
1 af 2 Anne Linnet i turnebussen med kæresten Tessa. (Privatfoto fra cd-boksen)
2 af 2 Anne Linnet forstår ikke, at hendes nye sang ikke bliver spillet på P4. (Foto: Linda Johansen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Iggy Pop: 'Free' (Loma Vista-album/Ude 6. september)
2.!!!: 'Wallop' (Warp-album/Ude 30. august)
3.Giant Sand: 'Recounting the Ballads of Thin Line Men' (Fire-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere