Farvel til Fede Finn og Funny Boyz

Jørn Rosenville fra Fede Finn & Funny Boyz skal næste år indspille en solo-plade i Nashville

Jørn Rosenville (th.) vil stå egne ben i sit livs efterår og 'efterlader' Lennart Johannesen i Funny Boyz. (Foto: Jacob Ljørring)
Jørn Rosenville (th.) vil stå egne ben i sit livs efterår og 'efterlader' Lennart Johannesen i Funny Boyz. (Foto: Jacob Ljørring)
- Folk spørger mig, om jeg er rigtig klog, når jeg forlader en succes som Fede Finn & Funny Boyz. Men nu vil jeg se, om min egen musik holder. Jeg er en gammel dreng på 62, og jeg har ikke så mange år tilbage, som jeg har haft.

Sådan siger sanger og keyboard-mand i tidens hotteste dansktop-orkester, Jørn Rosenville, der har besluttet at kaste sig ud i solist-eventyr.

Tilbage til rødderne
Den 18. december i Sønderborg står han for sidste gang på scenen sammen med Fede Finn & Funny Boyz, som de senere år har haft hit på hit, spillet landet tyndt og er blevet radio-favoritter i stor stil.

– Jeg vil være rod igen, og det er der åbenbart flere, der gerne vil, for jeg har da fået henvendelser fra musikere, der gerne vil tages i betragtning, hvis jeg skal have et orkester med ud at spille. På den front har der været rimeligt røre om det, siger Jørn Rosenville.

Først venter indspilninger i Nashville til januar af 10 selvskrevne sange på dansk til et solo-album.

Han har ikke noget pladeselskab i ryggen, så pengene til ophold og amerikanske musikere må han selv lægge ud. 150.000 kroner regner han med at have spenderet, inden albummet når ud til butikkerne.

– Men det har noget at gøre med, at jeg efterhånden har så meget musik liggende, og den dag, jeg ikke kan mere, vil det ærgre mig ad helvede til, hvis jeg ikke i det mindste har gjort forsøget på at få dem indspillet.

Vemodigt farvel
I Fede Finn – og også længe før gruppen blev dannet for fem år siden – har Rosenville været makker med bassisten og sangeren Lennart Johannesen, og han lægger ikke skjul på, at det er vemodigt at skulle sige farvel.

– Men det er der ikke noget at gøre ved. Det kan da godt være, at Lennart er lidt bitter lige nu, men han er jo en arbejdshest, og jeg ved, at den adrenalin, der kommer op i ham, bare vil få ham til at knokle endnu mere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.J Mascis: 'Elastic Days' (Sub Pop-album/Ude 9. november)
2.Thom Yorke: 'Suspiria' (XL-soundtrack/Ude 26. oktober)
3.Artillery: 'The Face of Fear' (Metal Blade-album/Ude 16. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Kurt Vile: 'Bottle It In' (Matador-album/Ude nu)
2.Thomas Dybdahl: 'All These Things' (1MicAdventure-album/Ude nu)
3.Courtney Barnett: 'Small Talk' (Marathon Artists-single/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen