Køb et nummer for 10.000 kroner

Nyt pladeselskab bortauktionerer nye sange til 10.000 kroner stykket. Til gengæld får man nummeret eksklusivt, som var det et stykke billedkunst

Noah Rosanes og Mikkel Benn - tilsammen The Freudian Slip. (Foto: Promote It)
Noah Rosanes og Mikkel Benn - tilsammen The Freudian Slip. (Foto: Promote It)

Synes du, det er urimeligt at skulle smide otte kroner for en sang på iTunes?

Nyt pladeselskab tager til genmæle mod en generation, der har vænnet sig til ikke at betale for den musik, de lytter til.

Således er grundtanken i 10.000 Records, at en given artist skal kunne indspille og mikse et album for højest 10.000 kr for at blive udgivet på pladeselskabet.

De kunstnere, der signes på 10.000 Records, forpligter sig til, efter deres plade er udgivet, at donere et helt nyt nummer, der kun laves i ét enkelt eksemplar. Nummeret sættes på auktion til en startpris på 10.000 kroner, og auktionsbeløbet danner grundlag for finansieringen af næste kunstners produktion. Køberen kommer dermed til at støtte ny dansk musik.

Nummeret er kun kendt af kunstneren, og køber får først mulighed for at lytte til det efter et køb.

Køberen kan så selv vælge, om vedkommende vil holde musikken for sig selv eller give den til kolleger, venner og familie. Nummeret betragtes som et kunststykke og overdrages i en forseglet ramme. Støtten via auktionen berettiger til et æresmedlemsskab af pladeselskabet, og køber får alle fremtidige udgivelser, en intimkoncert samt kreditering som sponsor på selskabets følgende udgivelse, hjemmeside, plakater osv.

Musik skal ses som et kunstværk
- Musik er noget, alle elsker, men ikke mange vil betale for det længere, så musiks værdi daler hele tiden. Musik skal ses som et kunstværk. Jeg ser samtidig auktionen som en invitation til dansk erhvervsliv, der får mulighed for at brande sig på en helt ny måde, siger direktør i det lille pladeselskab 10.000 Records, som han har stiftet sammen med sin kollega, Mikkel Benn.

De to danner sammen med Mikkel Benn bandet The Freudian Slip, og det er netop en sang med den albumaktuelle duo, der første gang er under hammeren på 10.000 Records.

- Når man som musiker har gjort alt forarbejdet, som vi har - vi har lavet musikken og selv produceret - så føles det forkert, at pladeselskaberne skal have halvdelen af alle indtægter uden at give noget igen.

- Som musiker i dag skal du selv bringe din musik frem, for der er ingen andre, der kan, .

- Det handler ikke om penge, men om at være kreativ. De folk, som bliver til noget, har selv noget at byde på, og derfor lægger vi det i kunstnernes hænder at gennemskue næste trin samt holde folk til ilden. Det gælder om at få meget ud af lidt i dag, lyder det fra Noah Rosanes.

Se pladeselskabets dogmevideo her.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Grande Royale: 'Captured Live' (The Sign-album/Ude 21. september)
2.The Chills: 'Snow Bound' (Fire-album/Ude 14. september)
3.The Magpie Salute: 'High Water I' (Provogue-album/Ude 10. august)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Johnny Marr: 'Call the Comet' (New Voodoo-album/Ude nu)
2.When Saints Go Machine: 'It's A Mad Love' (Kartel-ep/Ude nu)
3.Courtney Barnett: 'Tell Me How You Really Feel' (Milk!-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen