Seebach slår Jackson!

HITLISTENYT: Popkongen kan ikke styrte Rasmus af tronen - Alphabeat underpræsterer

Rasmus Seebach - gulddrengen kan fejre sin anden uge på albumlistens 1. plads. (Foto: Mogens Flindt)
Rasmus Seebach - gulddrengen kan fejre sin anden uge på albumlistens 1. plads. (Foto: Mogens Flindt)

I en for musikindustrien meget kold tid er Rasmus Seebach en sjælden solstrålehistorie, og Tommys søn forsvarer sidste uges 1. plads på albumlisten med den selvbetitlede succesdebut, som holder en horde af ellers massivt eksponerede nyheder bag sig.

Efter 5 uger i butikkerne har Seebach sin hidtil bedste salgsuge med 5.000 eksemplarer, og han har modtaget guldplade for over 15.000 solgte skiver.

Selv Michael Jackson kan ikke hamle op med opkomlingen, og ikonets 'This Is It' dumper ind på 2. pladsen efter 3.500 danskere røg i fælden.

Jackson topper i USA
Jackson har i øvrigt yderligere fem kollektioner i Top 100, og internationalt er 'soundtracket' til 'This Is It' endnu en millionforretning for fænomenets bagmænd, der sender den afdøde legende ind som nummer 1 i USA med 370.000 afsatte eksemplarer. 'This Is It' var også det mest solgte album i Europa i sidste uge.

Alphabeat har ligget nummer 1 på singlelisten med 'The Spell' i fire uger, men hittet forplanter sig ikke til noget nævneværdigt albumsalg for jyderne, der blot går ind på 6. pladsen med langspilleren af samme navn. 1.700 skiver solgte gruppen fra Silkeborg, der først udsender værket i Storbritannien til februar.

Henderson skuffer
Erann DDs meget udskældte 'Byen kalder' lander på en 8. plads med 1.300 kunder, og Caroline Henderson, som høstede stor succes med 'No. 8' i fjor, skuffer gevaldigt i form af 'Keeper of the Flame', der blot blev handlet 800 gange og er ny nummer 15.

I Storbritannien indtager Cheryl Cole fra Girls Aloud 1. pladsen på både single- og albumlisten.

Næste fredag rammer Thomas Helmig hitlisten herhjemme, og mon ikke århusianeren skubber Seebach fra tinden trods lunkne anmeldelser af 'Tommy Boy'.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Iggy Pop: 'Free' (Loma Vista-album/Ude 6. september)
2.!!!: 'Wallop' (Warp-album/Ude 30. august)
3.Giant Sand: 'Recounting the Ballads of Thin Line Men' (Fire-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere