Kendte synger i Parken for et bedre klima

Kendte kunstnere fra ind- og udland vil med en stor koncert i Parken give deres skub til en verdensomspændende klimaaftale på det store topmøde i København

Danseorkesteret er et af mange navne, der skal optræde for et bedre klima i København til december. (Foto: Uffe Kongsted)
Danseorkesteret er et af mange navne, der skal optræde for et bedre klima i København til december. (Foto: Uffe Kongsted)

En stribe kendte sangere og kunstnere går den 7. december på scenen i Parken for at skubbe til processen, når toppolitikere fra hele verden de efterfølgende dage skal drøfte klima på klimatopmødet i København.

Under budskabet 'Seal the Deal!' byder koncerten 'Dance for Climate Change' blandt andet på topnavnene Akon, Shaggy og danske Rasmus Seebach, Danseorkestret samt Nabiha og den østrigske gruppe My Excellence. Sammen vil de opføre den officielle 'Seal the Deal!' klimasang.

Musik et internationalt sprog
Bag arrangementet står FN, som er en del af den globale 'Seal the Deal!' kampagne. Målet er få verdens statsledere til at indgå en forpligtende klimaaftale på mødet i København.

- Dans og musik er et internationalt sprog, vi alle forstår, og som bryder med normale sprogbarrierer, kulturer og trosretninger. Det er et sprog, der når ud til den yderste afkrog af verden, siger FN's klimachef, Achim Steiner, i en kommentar.

Gratis transmission
Koncerten skal transmitteres gratis i håbet om at nå flest mulige mennesker.

- Vi håber på, at så mange som muligt vil være med til at give verdens ledere det klare budskab "Seal The Deal!" ved at se koncerten og ved at underskrive klimabegæringen på www.sealthedeal2009.org, siger klimachefen.

Billetterne sælges fra i dag, tirsdag, via Billetlugen.dk

12.000 deltagere ventes
FN's klimakonference COP15 finder sted i København 7. til 18. december.

Mødet har som mål at skabe en ny verdensomspændende klimaaftale, der skal sikre, at verdens lande fortsætter arbejdet med at skære ned på jordens samlede CO2-udslip.

Klimakonferencen forventes at trække op mod 12.000 deltagere.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere