Svensk mafia slog til i Parken

Technofest: Falske billetter, kaos ved indgangen, en dansk dj i himlen, den svenske house-mafia og 31.000 mennesker klædt i hvidt

Der var masser af fantasifulde udklædninger til technofesten Sensation i Parken. (Foto: Benjamin Kürstein)
Der var masser af fantasifulde udklædninger til technofesten Sensation i Parken. (Foto: Benjamin Kürstein)

KØBENHAVN (ekstrabladet.dk): Nogle ungersvende klædt i hvidt danser til en gademusikants udfoldelser foran Tivoli. I linje 3A på vej mod Østerbro istemmer flere hvidklædte fyre og tøser en fællessang til Basement Jaxx-nummeret ’Where’s Your Head At’. Alle er i samme bus.

På Strøget er der mistænkeligt mange fyre med hvide bukser. Det samme er der på Vesterbro, på Nørrebro og på Frederiksberg, som var der årsfest for Dansk Malerlærlinge Laug i byen ...

Først på Østerbro tager det hele efterhånden form. Seks hvidklædte fyre står på stribe og lader vandet foran en grøn hæk på Østerbrogade og ligner nærmest en kunstinstallation. Men det er ingenting imod den installation, der venter indenfor i Parken, hvor den hvidklædte menneskemængde er på vej hen.

Enorme sommerfuglevinger
Den omrejsende technofest Sensation er lørdag aften landet i København og har under temaet Wicked Wonderland omdannet plæne, skydeloft og tribuner til en drømmeagtig dance-udgave af ’Alice i eventyrland’ med letpåklædte dansere, storskærme, dj’s på en drejescene i midten, gigantiske spejle, laserlys og enorme sommerfuglevinger. Og en massiv lydmur. Og hvidt, hvidt, hvidt. Overalt er der hvidt.

Og de 31.000 gæster til den ifølge arrangørerne udsolgte technofest i Parken er troppet op i alskens mere eller mindre fantasifulde outfits i hvidt. Fyre er mest bare klædt i ... hvidt - med malerdragten, Pjerrot-kostume, badekåben og kaptajns-uniformen som det mest opfindsomme - mens pigerne er dullet op til den store uldmedalje. Kort, langt. Stramt, løst, løst på tråden. Enkelt eller med små hvide, glimtende eller neonfarvede detaljer overalt på krop og hår.

Læs også:
Techno-dekadence i Parken
Se galleri: Hvid technofest i Parken
Breum til Sensation i Parken

Festen er i gang allerede fra kl. 18. Otte timers house, techno, dans og rus venter. Organiseret kaos i hjernen. Men udenfor er der reelt kaos ved indgangene.

Folk ved ikke, hvor de skal ind. Presset er stort, og politiet må enkelte gange skride ind for at styre menneskemængderne. Flere hundrede frustrerede svenskere er tilmed dukket op med falske billetter. Narret af russisk eller svensk ’billetmafia’.

Svenske gloser høres overalt, blandet med norske, hollandske, jyske, københavnske, fynske sætninger. Ca. 5-6000 af de 31.000 gæster er kommet fra udlandet for at danse i København.

Stort brøl fra publikum
Hollænderen Erick E er første navn på scenen efter opvarmningen og sætter gang i festen kl 20. En time senere kommer det første store brøl fra publikum, da danske Morten Breum går på scenen.

Den 27-årige dansker spiller et hårdt sæt med blot et par enkelte af sine egne numre. Blandt andet ’Domestic’ med vokaler af Nik & Jay, mens publikum skriger med på ’Højere Vildere’. Hænderne ryger i vejret, og der bliver ’plukket mange æbler’.

- Det var godt nok vildt, siger han til ekstrabladet.dk nede i et omklædningsrum under D-tribunen efter sit show.

- Jeg har prøvet at spille for 50.000 mennesker tidligere, men det her er det største, jeg har oplevet. 30.000 mennesker klædt i hvidt – det var sgu stort, siger han.

- Jeg spillede det musik, jeg selv gerne ville have hørt, hvis jeg stod nede på gulvet til Sensation, og jeg tror aldrig, jeg har været så godt forberedt til et show. Men det var svært at få oplevelsen rigtigt med oppe fra scenen.

Hår på brystet
- Der var kameraer i vejen, lys i hovedet og en masse feedback. Det var svært at se noget, men jeg kunne se, når hænderne røg i vejret. Det giver helt sikkert hår på brystet, og det var rigtigt sjovt at spille, siger han med et stort smil.

Ovenpå har Mr. White taget over, men festen kommer først helt op under taget, da Axwell og Sebastian Ingrosso går på scenen i et ’back to back’-sæt klokken 23. Folk danser, kysser, krammer, drikker en øl, 'et rør' eller sprut.

De to medlemmer fra den såkaldte Swedish House Mafia er toppen af house-poppen for tiden. Bedre bliver det ikke.

- De forstår det bare, som en dansk dj siger det på C-tribunen.

Sluk smøgen
House-beatsene blandes med et hav af forskellige genrer. Der er et piano-tema fra Coldplays ’Clocks’, der er dubstep, house, techno, electro, soul mixet overlegent elegant sammen.

En enkelt gang må samaritterne rykke ud og samle en besvimet pige op. Et par gange er der optræk til slagsmål, og vagterne må også et par gange smide en beruset ungersvend ud, men havde ellers mest travlt med at bede folk om at slukke cigaretter.

Omkring klokken 1 begynder festen langsomt at dø ud. Musikken spiller fortsat, mens folk siver ud i natten til mere fest, en taxa hjem eller et hvil på en trappesten.

1 af 2 Scenen stod midt på Parkens metalpladedækkede plæne, mens folk dansede overalt - klædt i hvidt. (Foto: Benjamin Kürstein)
2 af 2 Der var masser af fantasifulde udklædninger til technofesten Sensation i Parken. (Foto: Benjamin Kürstein)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Iggy Pop: 'Free' (Loma Vista-album/Ude 6. september)
2.!!!: 'Wallop' (Warp-album/Ude 30. august)
3.Giant Sand: 'Recounting the Ballads of Thin Line Men' (Fire-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere