Hvad blev der af FU:EL?

FU:EL floppede mere end nogen anden talentshowsatsning. I dag lever Patrick af sin dans, men drømmen om en sangkarriere lever stadig

De tidligere vindere af 'Popstars', EyeQ og Jon, solgte begge over 100.000 plader. Patrick Hellegård var en del af FU:EL, hvis plade 'Next, Please' solgte 5000. Talentshow-bandet gik hurtigt i opløsning. (Foto: Anthon Unger)
De tidligere vindere af 'Popstars', EyeQ og Jon, solgte begge over 100.000 plader. Patrick Hellegård var en del af FU:EL, hvis plade 'Next, Please' solgte 5000. Talentshow-bandet gik hurtigt i opløsning. (Foto: Anthon Unger)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Oktober 2003: Et par europaller er blevet stablet op i Kvickly i Thy mellem mejeri og køl/frys, og de fem drenge fra boybandet FU:EL står tæt sammen på ’scenen’ klokken 10 om formiddagen, mens hele deres fanskare af meget unge teenagere er i skole.

Patrick når kun at synge en enkelt strofe fra deres første single ’Please, Please’, da en ældre dame langsomt nærmer sig scenen.

Hun tager armene halvt over hovedet for med kroppen at sige ’se ikke på mig’ og griber en tube remoulade fra køleren. Drengene falder om af grin.

– En goddamn Kvickly Tour! 25 forretninger i hele landet. Vi kunne heldigvis grine ad det, fordi det var så langt ude. Det var en glimrende pladeselskabsidé, siger 25-årige Patrick Hellegård sarkastisk.

Han har sat Ekstra Bladet stævne ved sit dansestudie, Studio 13 på Frederiksberg. Det lange hår har han stadig, men i dagens anledning har han skjult det med en sort blød hat.

Oh, Rædsel
Optrinnet i Kvickly-forretningen var i det hele taget symptomatisk for hele FU:ELs eksistens. De tidligere vindere af ’Popstars’, EyeQ og Jon, solgte begge over 100.000 plader. FU:ELs plade ’Next, Please’ solgte 5000 eksemplarer, og en anmelder fra musikmagasinet GAFFA indledte sin dom over ’værket’ med ordene ’Oh, Rædsel.’

Patrick Hellegård deltog i hele showet. Han var den unge lyshårede dansemus, der stjal alle de små teenagepigeøjne.

– Hvis det havde været mit eget album, jeg var ude og promovere, ville jeg græde mig i søvn. Men jeg ville heller aldrig optræde i Kvickly. Der ville jeg mene, at jeg var sunket for dybt.

Albummet blev skabt ud af den ild, et talentshow hurtigt får blusset op.

– Hele pakken er, at der er det her tv-forløb og bum – så skal der være en plade. Der er ikke tid til at gå i detaljer.

Tonsvis af demoer
Patrick har aldrig lavet andet end at synge og danse. På det seneste har det dog været dansen, som har fyldt mest. Han har blandt andet turneret landet tyndt som danser for Infernal.

Men på trods af den succesfulde dansekarriere går han stadig rundt med drømmen om igen at blive sangstjerne.

– Jeg har fået et svært behov for at skabe noget selv. Jeg er træt af blot at være medvirkende. Som danser er man bare med – man er ikke styrende.

Han har derfor indspillet nogle numre med dj-duoen Svenstrup og Vendelboe, og så er han i gang med sin egen musik.

– Jeg har tonsvis af demoer derhjemme, og vi skal til at producere dem. Så må vi se, om vi skal forsøge at få et af de store pladeselskaber på, eller om vi skal forsøge at udgive det selv.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind