Lilholt på Langeland: Det her er mit liv!

Kald det kærlighed: Lars Lilholt fik hele Langelands-festivalen op at stå

- Når jeg går på scenen, venter jeg lidt længere, før jeg går i gang.  På den måde kan jeg mærke folks energi. Det er vigtigt for mig, forklarer Lars Lilholt. (Foto: Anthon Unger)
- Når jeg går på scenen, venter jeg lidt længere, før jeg går i gang. På den måde kan jeg mærke folks energi. Det er vigtigt for mig, forklarer Lars Lilholt. (Foto: Anthon Unger)

Med 36 år på vejen og et hav af hits, som alle kan synge med på, fik Lars Lilholt opfyldt såvel publikums som egne ønsker.

– Det var skidegodt fra start til slut. Jeg har set ham så mange gange, at jeg næsten føler, at jeg kender ham, siger en hæs Laila Kristoffersen, som hele koncerten igennem har sunget med på alle numre.

Hun og manden har sammen set Lars Lilholt flere end 20 gange og brugte da også hittet ’Kald det kærlighed’ til deres bryllup.

Elsker livet på vejen
Da Ekstra Bladet møder Lars Lilholt umiddelbart efter koncerten, forklarer han, at hele hans liv er bygget op omkring hans musik.

– Jeg elsker metieren. Der er ikke den by, jeg ikke har spillet i, og der er ikke den festival, jeg ikke har spillet på mindst fire gange. Det er jo mit liv, det her, siger han.

Af de utallige sange, stort set alle kender og kan synge med på, er der ét nummer, han spiller hver eneste gang, han går på scenen. En sang, han skrev i 1986 og spillede første gang på Hammel Kro til stor frustration for de fremmødte tilskuere.

– Da jeg skrev ’Kald det kærlighed’ og spillede den første gang i Hammel, sagde folk til mig, at de hellere ville høre mit første store nummer ’Jens Langkniv’. Nu er det blevet sådan med den sang som med Metallicas ’Master of Puppets’. Det vil være at skide på publikum, hvis de ikke spiller den. Sådan har jeg det også med ’Kald det kærlighed’, siger han.

Sætter sig ned til koncert
Når Lars Lilholt går på scenen, er det ikke med en forudbestemt smøre, han vil fyre af. Han mener, det er vigtigt, at han er til stede med sit publikum.

– Jeg skal mene det, jeg synger, og jeg skal slappe af i mig selv, når jeg står på scenen. Derfor har jeg også ændret nogle af mine sange, fordi jeg selv er blevet ældre. Når jeg går på scenen, venter jeg lige lidt længere, før jeg går i gang. På den måde kan jeg mærke folks energi. Det er vigtigt for mig, forklarer han.

Mens de fleste kunstnere sætter sig op til en koncert for at blive fit for fight, forklarer Lilholt, at han har det helt omvendt. Han ’sætter sig ned’ til en koncert. Også selv om det er ramme alvor.

– Jeg tager mig selv og min musik meget alvorligt. Men aldrig højtideligt. Det ved mit band også godt. Når nu vi spiller så meget, som vi gør, er det vigtigt, at vi er i live. Så det sker ofte, at jeg ændrer i set-listen, mens jeg står på scenen. Så må bandet bare følge med, smiler den lune midtjyde, som har rødder i både København og Aalborg.

Næste stop for Lilholt og co. er i Sundsøre Musikfestival.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Tyler Childers: 'Purgatory' (Hickman Holler-album/Ude 5. januar)
2.Henning Stærk: 'Big Boss Man' (Strongman-single/Ude 19. december)
3.De Forbandede: 'Den evige nat' (Some Studio-album/Ude 15. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.New Order: 'NOMC 15 - Live' (Mute-album/Ude nu)
2.Wilco: 'A.M. - Special Edition' (Sire-album/Ude nu)
3.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen