Endnu dyrere Roskildebilletter i 2009

Mudderglade musikelskere må grave dybt i lommerne for at komme på Roskilde Festival næste år. Prisen bliver nemlig endnu højere i 2009

Det her bliver dyrere i 2009. (PR-foto)
Det her bliver dyrere i 2009. (PR-foto)

Prisen for at lokke bands til Danmark er steget kraftigt i de seneste år.

Allerede i år fik det konsekvenser for billetprisen til Roskilde Festival. Og næste år kommer festivaldeltagerne til at bløde mere, for at få et af de eftertragtede armbånd, for prisen får endnu et væsentligt hak opad. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Prisen stiger med omkring otte procent svarende til 135 kroner, hvilket bringer prisen for adgang til Dyrskuepladsen op på 1785 kroner i 2009.

Ikke urimeligt
Tal fra Danmarks Statistik viser, at forbrugerpriserne fra oktober 2007 til oktober i år steg med 3,7 procent - og dermed ligger prisstigningen på festival-billetterne altså væsentligt over den almindelige prisudvikling.

Men det er der intet urimeligt i, mener talsmand Esben Danielsen.

- Det handler om de fortsatte, voldsomme stigninger i omkostningerne. Vi er kede af, at billetterne stiger så meget, men i forhold til stigningerne for at komme til koncert med f.eks. Neil Young eller på andre festivaler, så er det her faktisk ikke så meget, siger han til avisen

Som udgangspunkt vil musikudbudet i 2009 på trods af de stigende billetpriser komme til at ligge på niveau med i 2008 - prisstigningerne går ifølge talsmanden blot til at betale de deltagende bands flere penge.

- Det er simpelthen et større musikbudget til den samme mængde musik, siger Esben Danielsen.

Billetsalget til Roskilde Festival 2009 starter - som det har været tradition de seneste år - allerede 1. december. Der er endnu ikke afsløret et eneste musiknavn.