Teitur på cembalo

På den lille musikfestival 'Nye Rødder' i København spiller den færøske troubadour Teitur en unik intimkoncert på et cembalo

I modsætning til et klaver er et cembalo ikke anslagsfølsomt, da strengene ikke anslås med en filtbeklædt hammer, men knipses med plektre af fjer. (Kilde: Wikipedia)
I modsætning til et klaver er et cembalo ikke anslagsfølsomt, da strengene ikke anslås med en filtbeklædt hammer, men knipses med plektre af fjer. (Kilde: Wikipedia)

Musikfestivalen 'Nye Rødder' finder sted i Huset i Magstræde i centrum af København i perioden 13.-15. november.

Programmet byder på tre dage med et varieret program inden for genrerne alternativ folk, country og blues. Koncerterne vil blive afholdt i Musikcaféen og scenen på 4.sal.

Et af festivalens udenlandske scoop i år er den færøske sangskriver og sanger Teitur, der blandt andet har åbnet Roskilde Festival og for nylig gjorde sig bemærket som graffiti-maler i Berlin, hvor han blev anholdt på grund af sin utæmmede kreativitet.

Teitur åbner festivalens fredag aften, hvor han vil give en intimkoncert på et cembalo, der er var et almindeligt tasteinstrument i perioden fra det 16. til 18. århundrede, og i dag hovedsageligt anvendes ved fremførelse af renæssance- og barokmusik.

Festivalens program kan ses HER

1 af 2 Fra grafitti til cembalo. (Foto: Universal)
2 af 2 I modsætning til et klaver er et cembalo ikke anslagsfølsomt, da strengene ikke anslås med en filtbeklædt hammer, men knipses med plektre af fjer. (Kilde: Wikipedia)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere