Nik & Jay beskyldes for sangtyveri

Debatten går på Youtube. Men beatet til 'Udødelige' er ikke stjålet fra et andet sted. I virkeligheden er det andre, der er blevet inspireret af Nik & Jay - to år før dem

Den danske popduo lægger lige nu navn til beskyldninger om, at de har stjålet et beat fra en udenlandsk kunstner. Det passer bare ikke ifølge produktionsselskabet. (Foto: Mogens Flindt)
Den danske popduo lægger lige nu navn til beskyldninger om, at de har stjålet et beat fra en udenlandsk kunstner. Det passer bare ikke ifølge produktionsselskabet. (Foto: Mogens Flindt)

LÆS OGSÅ: Nik & Jay-løgn afsløret

En canadisk født kunstner ved navn Nasri Tony Atweh udgav i 2009 sangen 'Writers Block' på Youtube. Han er sangskriver for Justin Bieber og bedre kendt i USA end herhjemme.

Men nu har videoen fået knapt 80.000 klik og øget dansk interesse. Mange spidse ører på Youtube synes nemlig, at den lyder mistænkelig meget som Nik & Jays radioaktuelle hit 'Udødelige'.

Lyt selv her, om der er lighed mellem de to numre:

Nasri med 'Writers Block'

Nik & Jay med 'Udødelige'

Bag den danske popduo står produktionsselskabet Nexus Music, og selv om 'Udødelige' hitter to år senere end Nasris sang, holder Nexus Music fast i, at de har rettighederne til sangen. I virkeligheden har produktionsselskabet haft melodien i hænderne i et par år.

- Vi, Nexus Music, har lavet et instrumentalt track i 2008/2009. Dette instrumentale track har Nik & Jay skrevet og indspillet 'Udødelige' til i 2010, lyder det fra Nexus Music til ekstrabladet.dk.

LÆS OGSÅ: Nik & Jay skamkopieret i Vietnam

Heftig debat
Det samme har produktionsselskabet gjort opmærksom på inde på Youtube, hvor der ellers gang i heftig debat i kommentarfelterne. Men nu kaster produktionsselskabet lys over sagen.

- Vi har intet imod, at Nasri har lavet sin egen uofficielle sang ovenpå vores 'instrumental', så længe han ikke sælger den. I så fald bør han indgå en aftale med os først. Vi har aldrig hørt om Nasri før, men vores bud er, at han må have fået fat i instrumentalen igennem et af de managements vi arbejder med i USA, lyder det fra produktionsselskabet.

LÆS OGSÅ: Nik & Jay - Truende konkurs