Spænd hjelmen C.V. Jørgensen

C.V. Jørgensen og Lars H.U.G. har nu tilsammen været 19 år om ikke at lave et album

C.V. Jørgensen sadler op anno 2002 - det er ti år siden, sangskriveren fra Lyngby havde digterkysen nede over ørerne. (Foto: Martin Lehmann)
C.V. Jørgensen sadler op anno 2002 - det er ti år siden, sangskriveren fra Lyngby havde digterkysen nede over ørerne. (Foto: Martin Lehmann)

Bob Dylan kunne skrive en fem minutter lang sang på tre minutter i storhedstiden i 1960’erne. Og det var tit en klassiker.

Robert Pollard fra gruppen Guided By Voices påstår, at han kan lave tre numre, mens han sidder på lokum. Og der er ikke meget lort imellem. Det anslås, at amerikaneren har skrevet over 1500 sange.

Se også: Kolbøttefabrikken rocker igen

Samme ustyrlige appetit på metieren og ubændige virkelyst kendetegner dog ikke to af det danske kongeriges fermeste sangsnedkere - Lars H.U.G. og C.V. Jørgensen.

Imponerende rekord
Sidstnnævnte har faktisk slået sin egen imponerende rekord i at være langsom. Nu er det nemlig ti år siden, at C.V. Jørgensen udsendte sit seneste studiealbum, ’Fraklip fra det fjerne’, der såmænd kom otte år efter fantastiske ’Sjælland’.

Se også: Lars H.U.G.: Jeg bruger to år på at skrive en sang

Lars H.U.G. alias Haagensen leverede ’Save Me From This Rock’n’Roll’ i foråret 2003, og siden er det ikke blevet til så meget alias intet.

– Det er da godt, at C.V. og mig ikke laver plader sammen! lyder det fyndigt fra Lars H.U.G., da Ekstra Bladet fanger hitmageren på telefonen og kræver en forklaring.

Rimsmeden har tilsyneladende ganske god tid, og hvis han skrev sange lige så hurtigt, som han snakkede, så kunne han udsende et dobbeltalbum om måneden.

– Jeg er i gang! Ja, jeg har godt nok måtte aflyse at komme i studiet de seneste dage, men pladen kommer indenfor et år. Ti sange på dansk er skrevet og indspillet. Der er tobak i piben. Stærk tobak! fremturer sangeren opstemt og reciterer ivrigt et par af sine nye tekster.

En livsvarig ydelse
Lars H.U.G. mener ikke, at det har påvirket hans kreativitet synderligt - hverken positivt eller negativt - at han siden efteråret 2003 har modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse, der er på maksimalt 151.500 kroner årligt.

Se også: H.U.G.: Jeg er i gang!

C.V. Jørgensen har minsandten også fået en check fra samme instans de seneste fjorten år, men pengestrømmen ansporer tilsyneladende ikke d’herrer til at gribe ud efter digterkysen, for veteranerne er nærmest gået i stå, siden den knap så driftige duo kom på finansloven.

– Det er ikke mærkeligt, bedyrer kommunikationschef i Statens Kunstråd, Marianne Strøm Hansen, og uddyber:

– Den livsvarige ydelse tildeles personer, der har skabt noget, som har værdi for det danske samfund. Der er ingen krav om, at man skal producere det ene eller det andet.

Så som så med det
Det krav lever C.V. Jørgensen og Lars H.U.G. op til uden problemer, og den gode Carsten Valentin har jo i dette årtusinde faktisk også formået at få sit navn på en hyldestplade, to livealbum og en boks med gamle skiver.

Se også: Dårligt nyt fra C.V. Jørgensen

Nye numre kniber det dog noget med, og da Ekstra Bladet havde fat i ham i september sidste år, var beskeden følgende:

– Det er så som så med det.

C.V. Jørgensen har ikke svaret på Ekstra Bladets forsøg på en opdatering af Projekt Nyt Album, men mon ikke det skyldes, at han har så travlt med at skrive sange?

1 af 2 Lars H.U.G. - holder lige pladepause på niende år. (Foto: Thomas Lekfeldt)
2 af 2 C.V. Jørgensen sadler op anno 2002 - det er ti år siden, sangskriveren fra Lyngby havde digterkysen nede over ørerne. (Foto: Martin Lehmann)
0 kommentarer
Vis kommentarer