Saints vandt P3 Prisen

When Saints Go Machine har netop vundet P3 Prisen, en prestigefyldt statuette og 100.000 gode danske kroner

Prisen blev overrakt i koncertsalen, hvor P3 Guld fandt sted. (Foto: Mogens Flindt)
Prisen blev overrakt i koncertsalen, hvor P3 Guld fandt sted. (Foto: Mogens Flindt)

Den københavnske elektropop-gruppe When Saints Go Machine har netop vundet den eftertragtede P3 Prisen ved den store P3 Guld-prisfest, der netop nu holdes i Koncerthuset i DR Byen.

Prisen betyder, at det fire mand store band nu kan pynte deres øvelokale med den prestigefyldte statuette og sætte 100.000 kroner ind på kontoen.

When Saints Go Machine har før været oppe at snuse til guldet. I 2009 blev bandet blev kåret til at være ’P3 Talentet’ og året efter var de nomineret til DRs store musikpris, P3 Prisen. Dengang måtte When Saints Go Machine gå tomhændede hjem, men i år kom der altså guld i maskineriet.

Vilje og talent
- When Saints Go Machine har over de sidste år vist viljen til og talentet for at hæve overliggeren for dansk populærmusik. Ambitionerne er store og langt højere end hits og uendelig folkelig gennemslagskraft. Det er en rørende, melankolsk varme, som åbner sig for de tålmodige, der lægger konkylien til øret og giver det tid og plads til at virke. Vi er stolte over at give P3 Prisen til et originalt, nyskabende dansk band, som virkelig fortjener at blive hørt og elsket af endnu flere, hed det i begrundelsen for, at bandet blev valgt.

LÆS OGSÅ:

Kidd har været mere i overskrifterne for sine skandaler det seneste år end for sin musik. Alligevel er han nomineret til P3 Prisen. (Foto: DR) DK MusikNYT Skandale-rapper nomineret til P3 Guld

When Saints Go Machine består af Silas Moldenhawer, Jonas Kenton, Simon Muschinsky, og Nikolaj Manuel Vonsild. Bandet snuppede prisen for næsen af Kidd, Marie Key og Lukas Graham, der også var nominerede aftenens hovedpris.

Lukas var lytterens favorit
Mens Lukas Graham altså blev snydt for P3 Prisen, så vandt han lytternes pris. Frem til fredag eftermiddag kunne P3's lyttere stemme om, hvem der skulle have prisen for ’P3 Lytterhittet’.

Og her blev det Lukas Graham, der - med et overbevisende stemmetal - stak af med prisen med nummeret ’Ordinary Things’.

0 kommentarer
Vis kommentarer