Kim Larsen-musik for første gang i reklame

Kim Larsens afviger fra sit berømte princip om ikke at lade sin musik bruge i reklameøjemed

Kim Larsen har sagt ja til, at hans musik bruges til at sælge Peter Øvigs hippie-hovedværk.
Kim Larsen har sagt ja til, at hans musik bruges til at sælge Peter Øvigs hippie-hovedværk.
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

LÆS OGSÅ: Lune Larsen hjem med gonoré

Kim Larsen har hidtil kategorisk afvist at lade sin musik medvirke i reklamefilm, men når det kommer til promoveringen af Blekingegade-forfatteren Peter Øvig Knudsens nye bog 'Hippie', har hashpiben åbenbart fået en anden lyd.

I morgen har en biografreklame for bogen premiere i biografer over hele landet.

Filmen viser glade klip fra den første Thylejr i sommeren 1970, og billederne ledsages af Kim Larsens sang 'De fjorten astronauter' fra hans 1973-album 'Værsgo’'.

Det er første gang, at Kim Larsen har tilladt, at et af numrene fra 'Værsgo'’ må benyttes i en reklamefilm – og på en opsamlingsplade.

Kims sang inkarnerer hippiestemningen
Sangen om de fjorten astronauter, som er landet på en fjern planet indgår nemlig også på dobbelt-cd'en med 40 Hippie-Hits, der er udkommet samtidig med bogen.

- Kim Larsen er min ungdoms store idol, og derfor var jeg temmelig nervøs, da jeg skulle til Odense for at interviewe ham om hans oplevelser i hippietiden, fortæller Peter Øvig Knudsen og fortsætter:

- Men Kim Larsen fortalte åbenhjertigt om at blive smittet med gonorré i Thylejren, efter at Gasolin havde optrådt, og om den første gang, det lykkedes ham at blive skæv ved hjælp af den berygtede ’Congo-pot’. Siden rettede den gamle skolelærer kun stavefejl i mit manuskript. Da jeg for nogle uger siden ringede for at spørge, om vi måtte bruge 'De Fjorten Astronauter' i vores reklamefilm, var der heller ingen problemer. Det gjorde os meget lykkelige, fordi både teksten, melodien og Kim Larsens stemme inkarnerer det bedste af hippiestemningen.

Se reklamefilmen HER

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind