Kim Larsen-musik for første gang i reklame

Kim Larsens afviger fra sit berømte princip om ikke at lade sin musik bruge i reklameøjemed

Kim Larsen har sagt ja til, at hans musik bruges til at sælge Peter Øvigs hippie-hovedværk.
Kim Larsen har sagt ja til, at hans musik bruges til at sælge Peter Øvigs hippie-hovedværk.

LÆS OGSÅ: Lune Larsen hjem med gonoré

Kim Larsen har hidtil kategorisk afvist at lade sin musik medvirke i reklamefilm, men når det kommer til promoveringen af Blekingegade-forfatteren Peter Øvig Knudsens nye bog 'Hippie', har hashpiben åbenbart fået en anden lyd.

I morgen har en biografreklame for bogen premiere i biografer over hele landet.

Filmen viser glade klip fra den første Thylejr i sommeren 1970, og billederne ledsages af Kim Larsens sang 'De fjorten astronauter' fra hans 1973-album 'Værsgo’'.

Det er første gang, at Kim Larsen har tilladt, at et af numrene fra 'Værsgo'’ må benyttes i en reklamefilm – og på en opsamlingsplade.

Kims sang inkarnerer hippiestemningen
Sangen om de fjorten astronauter, som er landet på en fjern planet indgår nemlig også på dobbelt-cd'en med 40 Hippie-Hits, der er udkommet samtidig med bogen.

- Kim Larsen er min ungdoms store idol, og derfor var jeg temmelig nervøs, da jeg skulle til Odense for at interviewe ham om hans oplevelser i hippietiden, fortæller Peter Øvig Knudsen og fortsætter:

- Men Kim Larsen fortalte åbenhjertigt om at blive smittet med gonorré i Thylejren, efter at Gasolin havde optrådt, og om den første gang, det lykkedes ham at blive skæv ved hjælp af den berygtede ’Congo-pot’. Siden rettede den gamle skolelærer kun stavefejl i mit manuskript. Da jeg for nogle uger siden ringede for at spørge, om vi måtte bruge 'De Fjorten Astronauter' i vores reklamefilm, var der heller ingen problemer. Det gjorde os meget lykkelige, fordi både teksten, melodien og Kim Larsens stemme inkarnerer det bedste af hippiestemningen.

Se reklamefilmen HER