Succes-Kato: Nogle vil sige, jeg har været heldig

DJ'en Katos andet album har ligget nummer et i to uger og hans single 'Sjus' er netop gået platin. Foran ham venter en travl sommer med masser af jobs

Kato - nordjyden vader i succes i øjeblikket med 'Discolized 2.0'. (Foto: Anthon Unger)
Kato - nordjyden vader i succes i øjeblikket med 'Discolized 2.0'. (Foto: Anthon Unger)

Torsdag aften var DJ'en og produceren Kato hovedpersonen i en kæmpe fest på det københavnske diskotek Karel Van Mander.

Det er i sig selv ikke nogen nyhed, for Kato har været hovedpersonen på diskoteker i hele landet og store dele af Europa så mange gange før. Men torsdag var alligevel speciel.

- Festen var fantastisk. Jeg besluttede mig for et par dage siden for at holde en fest for alle de mennesker, der har været en del af min succes, fortæller Kato til ekstrabladet.dk.

Single sælger platin
Hans seneste single 'Sjus' er netop gået platin - altså 30.000 solgte eksemplarer, og Kato's andet album 'Discolized 2.0', der udkom 4. april, har ligget på toppen af albumlisten i to uger.

- Nogle vil nok sige, at min succes skyldes held. Men jeg vil selv sige, at det skyldes godt arbejde af mig selv og dem, jeg arbejder sammen med, siger 29-årige Kato.

Thomas Kato Vittrup, som der står på hans dåbsattest, står med al sin succes foran en travl sommer i ind- og udland.

- Jeg skal spille på Grøn Koncert, Skanderborg Festival, Skive Beachparty og lang række mindre festivaler. Desuden har jeg fået en fast tjans i Alanya i Tyrkiet hver mandag. Det er første gang, jeg prøver det, og jeg glæder mig til at spille for en masse udenlandske gæster, selv om jeg har haft masser af jobs i udlandet før, er det specielt med en fast aften som DJ, lyder det fra hitmageren.

Glad for at vende plader
Han er gået fra at være DJ med alle de friheder, der følger med som pladevender, til at være decideret artist med faste setlister og gæsteartister som Ida Corr, Johnson og Outlandish blandt andre.

- Det er fedt med forskellige former for jobs. Jeg har ikke været vant til koncerter med planlagte setlister, så jeg er glad for stadig at komme ud som DJ, hvor man har frie hænder, forklarer Kato.

Festen torsdag aften havde gæster fra hele 'kendisdanmark', men det var nu primært kolleger fra house-musikken, den succesfulde nordjyde Kato festede med.