Enken skjulte sig til Bamse-bal

Hun var tro til det sidste: Käte og børnene holdt sig i baggrunden, da 4500 fans i aftes sagde farvel til den elskede musiker

Mange blandt publikum fik tårer i øjnene under den smukke og rørende mindekoncert. (Foto: Anders Brohus)
Mange blandt publikum fik tårer i øjnene under den smukke og rørende mindekoncert. (Foto: Anders Brohus)

Flemming Bamse Jørgensens hustru, Käte, var tro til det sidste.

Gennem hele sit liv og ægteskab med folkets Bamse har hun holdt sig totalt i baggrunden. Det gjorde hun også i aftes, da hun sammen med 4500 andre Bamse-elskere sagde farvel til sin mand ved en mindekoncert i NRGi Arena i Aarhus.

Gemt godt væk oppe under loftet på afsnit A3 sammen med parrets to børn, Theis og Tine, sad hun omgivet af parkens sikkerhedsvagter, der forhindrede enhver tilnærmelse fra pressens side. På forhånd blev det gjort klart, at fotografer, som dristede sig til at tage billeder af hende under koncerten, ville blive smidt ud.

LÆS OGSÅ: Et sidste farvel: Det er så hårdt at savne dig

Går til sukkersyge
De 4500 gæster havde hver betalt 250 kroner for billetten, og alle musikere optrådte gratis.

Hele overskuddet fra koncerten og en del af omsætningen i baren går efter Bamses eget ønske til Diabetesforeningen og afdelingen for kræftsyge børn på Skejby Sygehus. Den populære sanger led selv af sukkersyge, da han døde nytårsnat.

LÆS OGSÅ: Kim Larsen overraskede til Bamse-mindekoncert

Malplacerede Mylle
Mange blandt publikum fik tårer i øjnene under den smukke og rørende afskedskoncert. Minderne stod i kø, og samtlige optrædende kunstnere så ud til at blive taget til hjertet.

Ikke mindst da Bamses 'All Stars'-kor fra TV 2 afsluttede aftenen med en afsindigt smuk fremførelse af 'Vimmersvej', ville klapsalveren ingen ende tage.

Kun konferencier Jørgen de Mylius faldt ikke i publikums smag:

- Han er da helt malplaceret. Hvad laver han her? Han bestiller jo ikke andet end at promovere sig selv på Bamses bekostning, lød det fra den 55-årige socialpædagog Keld Vildau Nielsen.

- Vi er her for at mindes Bamse. Hvorfor skal vi så høre Mylle stå og dyrke sit eget ego og fortælle om alt det gode, han selv har lavet i Danmarks Radio?