Ikke det eneste album fra De Eneste To

Peter Sommer og Simon Kvamm har slået pjalterne sammen under navnet De Eneste To. Første album er på gaden i dag, men det stopper ikke her

Peter Sommer (til venstre) og Simon Kvamm har arbejdet tæt sammen på trods af afstanden mellem Skanderborg, hvor Sommer bor og Frederiksberg, hvor Kvamm er bosat. (Foto: Gregers Tycho)
Peter Sommer (til venstre) og Simon Kvamm har arbejdet tæt sammen på trods af afstanden mellem Skanderborg, hvor Sommer bor og Frederiksberg, hvor Kvamm er bosat. (Foto: Gregers Tycho)

Hverken Sommer eller Kvamm har problemer med, at deres fælles band ganske forudsigeligt er blevet stemplet ’supergruppe’ og derved kommer i fornemt selskab med internationale succeser som The Traveling Wilburys og Them Crooked Vultures.

Alligevel er der et enkelt af supergruppernes traditionelle kendetegn, de helst ikke vil have påstemplet.

- Det er typisk for de såkaldte supergrupper, at de tit kun laver en enkelt cd. Vi har det helt klart sådan, at det tror vi ikke, vi nøjes med, siger Peter Sommer til Ekstra Bladet. Han suppleres straks af Simon Kvamm:

- Der skal jo nok være folk derude, der anskuer det, vi har kastet os ud i som et ’lille hyggeprojekt’, som vi hurtigt forlader igen for at vende tilbage til vores oprindelige musikalske rammer. Vi føler os dog ret overbeviste om, at vi har flere sange i os, og at vi vil blive ved med at finde kreativ næring i at gøre tingene på en anden måde end i Nephew og Peter Sommer Band.

Naturligt at prøve nye ting
På trods af de langsigtede ambitioner skal hverken Nephew eller Peter Sommers faste band dog være bekymrede for at miste deres respektive frontfigurer.

- Vi har snakket meget om det i Nephew. Jeg har helt fra begyndelsen været åben omkring, at jeg gerne ville prøve at lave en anden type musik. I Nephew er det for øvrigt meget naturligt at lave andre ting. Vores bassist er eksempelvis læge, siger Simon Kvamm.

En ny hule af gamle brædder
Efter at have været langdistancevenner i tæt ved 10 år skal de Eneste To nu til at vænne sig til at se endnu mere til hinanden.

- Det er en ret voldsom udvidelse af venskabet at blive kollegaer på samme scene. Man leger pludselig sammen i sin fælles hule, og nu skal hulen så oven i købet til at vises frem. Pludselig fylder business en hel masse i mellem os, siger Peter Sommer.

- Vi er på samme tid et fuldstændigt jomfrueligt band, men også i høj grad en sammentømring af brædder, der er blevet brugt i andre sammenhænge, siger Simon Kvamm, der fortæller, at det tog mange år for de to østjyder at spore sig ind på, hvilken type musik, de gerne ville lave.

Musikalske dogmeregler
- Det musikalske koncept endte med at blive lidt i stil med hiphop. Det starter med nogle beats, som vi så spiller akustisk guitar til i stedet for at rappe, siger Simon Kvamm.

Man skal dog ikke tro, at de næste plader byder på samme kombination af beats og akustiske guitarer.

- I skal ikke tro, I ved, hvor I har os, for det ved vi ikke engang helt selv endnu, siger Simon Kvamm.

LÆS OGSÅ:Anmeldelse - De tvivlsomme to

LÆS OGSÅ:Kvamm: - Lort i ansigtet kan tørres af igen

1 af 3 Simon Kvamm finder det forfriskende at prøve nye sider af sit talent af i De Eneste To, hvor der har været mere plads til at spille forskellige instrumenter og selv producere. (Foto: Gregers Tycho)
2 af 3 Peter Sommer boede tidligere i København, men flyttede for et par år siden tilbage til Skanderborg, hvor han er opvokset. (Foto: Gregers Tycho)
3 af 3 Peter Sommer (til venstre) og Simon Kvamm har arbejdet tæt sammen på trods af afstanden mellem Skanderborg, hvor Sommer bor og Frederiksberg, hvor Kvamm er bosat. (Foto: Gregers Tycho)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.J Mascis: 'Elastic Days' (Sub Pop-album/Ude 9. november)
2.Thom Yorke: 'Suspiria' (XL-soundtrack/Ude 26. oktober)
3.Artillery: 'The Face of Fear' (Metal Blade-album/Ude 16. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Kurt Vile: 'Bottle It In' (Matador-album/Ude nu)
2.Thomas Dybdahl: 'All These Things' (1MicAdventure-album/Ude nu)
3.Courtney Barnett: 'Small Talk' (Marathon Artists-single/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen