Annonce:
Annonce:

Medina - ikke som de andre

Medinas monsterhit ’Kun for mig’ har ligget nummer et i 25 uger, og videoen er set 2,3 millioner gange. Danmark er erobret -nu venter resten af verden

- Jeg vil aldrig fortryde min Pride-optræden. Det var simpelthen så skægt at se folk, da jeg kom på scenen med bare bryster. Det var for fedt at tage røven på dem. (Foto: Thomas Sjørup)
- Jeg vil aldrig fortryde min Pride-optræden. Det var simpelthen så skægt at se folk, da jeg kom på scenen med bare bryster. Det var for fedt at tage røven på dem. (Foto: Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Hun er Danmarks nye prinsesse af pop. Da hun var lille, drømte hun da også om et liv med store kjoler og en royal titel. Men at den skulle blive skabt på baggrund af platinplader, og at det halve kongerige måske ender med at blive hele verden, er lidt af en tilfældighed.

Medina debuterede i 2007 med albummet ’Tæt på’, men det var først med kæmpehittet ’Kun for mig’, som kom sidste efterår, at hun for alvor slog igennem. Nu står hun over for sit internationale gennembrud: ’Kun for mig’ er blevet til ’You and I’, som lige nu bliver spillet i radioer over hele verden.

– Du står over for et internationalt gennembrud. Hvordan er det?

– Altså, jeg er helt vildt bange. Jeg er signet samme sted som bl.a. Kylie Minogue, Coldplay og Lily Allen. Og kigger man på, hvad de gennemgår hver dag, skræmmer det mig helt vildt.

Annonce:

– Jeg ønsker bare at fortsætte min karriere uden alt det her mediehype. Medmindre det altså har noget med mig som kunstner at gøre, men de behøver ikke at tage billeder af mig på gaden.

– Tror du, det er muligt?

– Det ved jeg ikke. Jeg ved ikke helt, hvad det er, jeg går ind til. Jeg prøver bare at helgardere mig, så godt jeg kan. Jeg tager det en dag ad gangen og suger al den viden til mig, som jeg kan.

– Du slog for alvor igennem med ’Kun for mig’. Hvordan var det?

– Jeg blev da vildt glad. Første gang skreg jeg ’ahh, jeg så min video’ eller ’jeg hørte mig selv i radioen’ eller et eller andet. Det var da vildt fedt og noget, jeg havde arbejdet på skidelænge. Men jeg er sindssygt taknemmelig og stolt.

– Det er folk derude, som bestemmer, om jeg skal fortsætte med at lave musik, så det er dejligt, at de godt kan lide det, jeg laver.

– Vender folk sig om efter dig på gaden, eller kommer de hen og vil have en autograf?

Annonce:

– Altså, jeg tror jo, at der ikke er nogen, som ved, hvordan jeg ser ud, selv om jeg er over det hele lige for tiden. Men selvfølgelig er der da folk, som kommer hen, men der er lige så mange som bare kigger.

– Hvordan er det?

– Jamen, jeg er så heldigvis så meget i min boble, at hvis de bare står og glor, ser jeg det ikke. Det er mere mine venner, som lægger mærke til det. Men folk som kommer hen, er jeg selvfølgelig sød ved.

– På ’Velkommen til Medina’ er der bl.a. et nummer, som hedder ’Jante’. Hvad er det for en sang?

– Det er et lille ’få fingeren ud af røven Danmark’-nummer. Jeg savner individualister i Danmark. I Tokyo f.eks. ser folk helt vilde ud, men her ligner alle hinanden. Jeg savner, at folk tør stå ved, dem de er.

– For der er helt sikkert masser af mennesker her i Danmark, som er hæmmede og gerne vil gøre alt muligt. Og jeg kan ikke forstå, at nogle mennesker bliver bange for dem, som kaldes autonome eller punkere.

Annonce:

– Altså, tror folk, at man er dum, fordi man har ring i næsen, eller at de er lede mennesker? Selvfølgelig er de ikke det. Det er bare en stil, og jeg ville ønske, at folk blev lidt mere afslappede og sagde: ’O.k., det er sådan hun ser ud, og det er fint’.

– Skal kvinder have lov til at gå med burka?

– Altså, det er rigtig svært at svare på. Jeg synes da, at det er synd, hvis kvinderne skal gemme sig væk på grund af religion. Hvorfor ikke vise, hvor smuk man er? Men jeg kan ikke blande mig i det religionsfis, for jeg ved for lidt om det. Og jeg ved ikke, hvordan de kvinder, som går med burka, har det, og det er det vigtigste at vide.

– Men når jeg spørger dig, er det, fordi du har optrådt på Rådhuspladsen med bare bryster, som jo må være den direkte modsætning?

– Haha, her tænker du på Copenhagen Pride. Ja, men som jeg skrev på min blog, så elsker jeg Pride. Her tør vi godt træde uden for Janteloven, for i dag må man gerne. Og hvorfor fanden skulle jeg så ikke give dem noget at snakke om?

Annonce:

– Jeg kunne sagtens finde på at optræde sådan igen. Men jeg kommer selvfølgelig ikke på Skanderborg Festival i det outfit.

– Så man skal ikke forvente, at der er stripperstang og bare bryster til dine koncerter?

– Nej, jeg har stil. Og jeg vælger mine shows og min påklædning med omhu, og jeg vil aldrig fortryde min Pride-optræden. Det var simpelthen så skægt at se folk. Det var for fedt at tage røven på dem. Sådan noget sker bare ikke i Danmark, men jeg skal ikke være ligesom alle de andre.

– Hvor selektiv er du i forhold til, hvad du medvirker i?

– Meget. Jeg har sagt nej til shows med stillinger og dommere og den slags, men jeg siger ikke hvilke.

– Den medieomtale, som følger med, har jeg ikke brug for. Det har ikke noget med mig at gøre.

– Så vi ser dig ikke i ’Vild med dans’?

Annonce:

– Nej, det sagde jeg nej til. Jeg troede helt seriøst, ’Vild med dans’ var en joke, da de spurgte. Jeg kan ikke danse, og jeg har ikke behov for at lære det foran hele Danmark. Jeg sagde også nej til ’Fangerne på Fortet’ og til at være dommer i ’X Factor. Det er simpelthen for stor en mundfuld. Det er ikke noget, jeg kan kapere.

– Jeg har nok at lære lige nu og vil heller vente med alt det der kendthed.

– Du har du været til numerolog og har skiftet din navn. Hvorfor?

– Det var i en hård periode i mit liv, og så fik jeg det anbefalet af min tidligere producer.

– Jeg er egentlig ret skeptisk, men så var det en helt fantastisk oplevelse, og så ændrede jeg navn. Samtidig havde jeg det sådan, at hvis det ikke passer, kan jeg jo bare ændre det tilbage igen.

– Det er ligesom at få en tatovering. De bliver bedre og bedre til at fjerne dem igen, så det er ikke for livet.

– Hvor længe varede det, før familie og venner kaldte dig Medina?

– Min familie kalder mig stadig mit gamle navn (Andrea, red.). Men ellers gik det ret stærkt. Det er seks år siden

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: