Annonce:
Annonce:

Gabriella Cilmi til danskeksamen

Hun er kun 17 år og allerede popstjerne. Den slags går ofte ud over skolearbejdet, så vi besluttede os for at give Gabriella Cilmi en Danmarkstest

- Hvis den rette dukker op. Så kan jeg godt finde tid til det. Men hvis de fyre, jeg prøver at vise interesse ikke fatter det, så gider jeg ikke at løbe efter dem, siger Gabriella single-Cilmi. (Foto: Universal)
- Hvis den rette dukker op. Så kan jeg godt finde tid til det. Men hvis de fyre, jeg prøver at vise interesse ikke fatter det, så gider jeg ikke at løbe efter dem, siger Gabriella single-Cilmi. (Foto: Universal)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Hun er blevet udråbt som den nye Amy Winehouse eller den nye Duffy.

Men selv om stemmen er stor og efterlader et indtryk af, hun har et langt livs erfaringer bag sig, så er australsk-italienske Gabriella Lucia Cilmi, der megahitter med 'Sweet About Me', altså kun 17 år gammel.

Hun gav i aftes koncert i Vega på Vesterbro i København, men det lykkedes ekstrabladet.dk/musik at fange hende forinden til en snak om det, der er vigtigt, når man er født i 1991 - uddannelse, tværkulturel viden og - som enhver nytilkommen udlænding i disse tider må sande - en dansktest forstås.

- Oh noooo!, lød det fra Gabriella Cilmi, der straks tog sig til hovedet og grinede nervøst.

Det havde hun nu ingen grund til. For hun lagde så perfekt ud, at integrationministeren må formodes snart at tilbyde hende et fuldbyrdet statsborgerskab gældende fra førstkommende fredag.

Annonce:

Kvik tøs
De tre første testsvar faldt prompte - helt uden brug af valgmuligheder. Og Gabriella blev helt grebet af det.

Hun var ikke i tvivl om, at Danmark var et monarki, at kronprinsen er gift med en kvinde, der hedder Mary, og at H. C. Andersen skrev 'Den lille havfrue'.

Men det blev straks sværere, da hun skulle give sit bud på, hvor mange mennesker der bebor de danske øer - og Jylland ...

- Altså, jeg ved, at der er tre millioner i Melbourne. Hmm, der kunne selvfølgelig være 9.5, men jeg tror, at det er 5,5 millioner.

Og hun havde jo ret, australieren.

Men hun knækkede nakken på det tema, der omhandlede danske festivaler.

- Er det Bikstok Festival, spurgte hun prøvende. Men det engang så populære reggaeorkester fik desværre for den unge pige aldrig en festival opkaldt efter sig, hvilket udløste et hudløst ærgeligt: 'Oh shit!'.

Falske Aqua-autografer
- Jeg ved intet om sport, lød hendes første kommentar, da det næste emne blev afsløret.

Annonce:

Gabriella tænkte sig længe om, men da journalisten på bedste Hans Pilgaard-facon bad om det endelige svar, tog hun chancen og pegede på Laudrup, som hun vurderet på navnet mente måtte have en lille fordel frem for Meyerheim ...

Da emnet blev musik, var Gabriella derimod på hjemmebane.

- Jeg ved det ikke er Abba. Og det kan heller ikke være Björk. Det må være Aqua, der er den største danske eksportsucces, resonerede hun sig frem til.

- Jeg elsker Aqua. Jeg hørte dem i Australien, tilføjede hun, før hun brød ud i 'If you could turn back time'.

- Jeg havde en fætter, der kendte en i bandet, som skulle give os autografer. Men de ville ikke møde os. Så jeg forfalskede deres underskrifter og viste det til alle, jeg kendte. Haha. Jeg var otte.

Viggo er lækker - og Lego er italiensk
Mens hverken Michael Laudrup eller Rene Dif kunne få gløden frem i ungpigekinderne, så var det en ganske anden sag, da quizzen gik på, hvilken danskfødt skuespiller der havde medvirket i 'Ringenes Herre'.

- Viggo Mortensen. Jeg elsker ham. Han er sååå lækker, hihi.

Annonce:

Hvis Gabriella skulle tage imod det indtil videre imaginære tilbud fra Birte Rønn Hornbech, så skal hun næppe regne med at blive ansat som topchef i en større dansk virksomhed lige med det samme.

- Lego er italiensk. Så jeg siger IKEA ... Det er det ikke? Shiiiit! Jeg skulle lige til at sige det.

Nej, Lego er bestemt ikke en italiensk virksomhed. Men til gengæld vidste hun, at Lufthansa var tysk.

Men hendes afslutning reddede hende faktisk otte ud af ti rigtige.

Hun vidste, at Danmark blev besat af tyskerne i 1940, og hun kunne dermed formentlig give baghjul til 40 procent af de danske 17-årige.

Sammen med Ziggy Stardust
Gabriella kunne være stolt af sin indsats. For der er ikke meget tid til de daglige studier.

- Jeg elskede engelsk og geografi. Matematik, øhh, Det var jeg ikke så god til. Faktisk hader jeg matematik. Jeg kunne heller ikke lide mine musiklærere. De gjorde bare musik kedeligt, tilføjede Gabriella, der også har en lille løgner i sig.

Onsdag aften jammede Gabriella med bandet på en bluesklub i det indre København.

Annonce:

- Jeg blev nødt til at lade som om, jeg var ældre. Og så kom der denne her fyr, der blev ved med at spørge, om jeg havde en kæreste.

- Jeg fandt på en historie om, at han hed Ziggy Stardust, og at han læste filosofi. Og på et eller andet tidspunkt gav han op.

- Men han troede ikke på mig, sluttede sangerinden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: