Sanne: - Jeg er ikke typen der tuder

Ærlige Sanne Salomonsen efter sin blodprop: - Jeg har stadig mén, men jeg føler, jeg er tilbage

53-årige Sanne Salomonsen fortalte åbent om sin hjerneblødning i maj 2006, da hun i går gæstede Alt for damernes livsstilsmesse i Forum i København. (Foto: Jakob Jørgensen)
53-årige Sanne Salomonsen fortalte åbent om sin hjerneblødning i maj 2006, da hun i går gæstede Alt for damernes livsstilsmesse i Forum i København. (Foto: Jakob Jørgensen)

– Jeg har nedsat følsomhed i venstre hånd, og når jeg skal mærke, om vandet har den rigtige temperatur, må jeg bruge den højre. Det samme gælder, når jeg barberer ben og skal være sikker på, at alle hårene er kommet med, joker Sanne Salomonsen.

Det er tre år siden, hun fik den blodprop, der lammede venstre del af ansigtet og venstre arm. I dag ved hun, at den nedsatte følsomhed aldrig forsvinder.

Og det er ikke den eneste bivirkning, sangerinden kæmper med.

Hun er endnu ikke i stand til at optræde de fulde halvfems minutter, det kræver at gennemføre en koncert eller en festival. Efter tre års genoptræning kan hun klare 45 minutter, og hun må stædigt arbejde videre mod målet, for hun vil ud at spille igen.

Dagen der ændrede alt
Det var en stærk og fattet Sanne Salomonsen, der i går trådte op på café-scenen på Alt for damernes livsstilsmesse i Forum i København. Modigt fortalte hun om sin hjerneblødning og de konsekvenser, den har haft.

Tilhørerrækkerne var tæt besat af kvinder i alle aldre, der koncentreret lyttede til sangerinden, da hun berettede om den dag, der ændrede hele hendes tilværelse.

– Jeg trænede på min trampolin i kælderen, da min krop pludselig føltes mærkelig, og jeg blev tung og træt i kroppen. Det er svært at beskrive. Heldigvis var min familie hjemme, og de sørgede for, at jeg kom hurtigt på Glostrup Sygehus, hvor jeg blev behandlet, siger hun.

Hele Danmarks rockmama var blevet ramt af en blodprop i hjernen. Til alt held var sangerindens tilstand langtfra så alvorlig, som den kunne have været, fordi hun gennemgik en hurtig og effektiv medicinsk behandling.

– Lige da det skete, satte jeg mig ikke ned og tudede over det. Sådan er jeg ikke. Jeg accepterede, hvad der var sket og vidste, at nu skulle jeg igennem en meget lang og udfordrende periode.

Forløbet udviklede sig dog til langt mere end blot en hård fysisk genoptræning, da sangerinden fik en depression i kølvandet på sin blodprop.

Røg ned i et sort hul
– Man mister sig selv under en depression, og man aner ikke, hvordan man skal få sit liv tilbage. Jeg har en filosofi om, at jeg gerne vil være et ordentligt menneske. Et overskudsmenneske. Det var alt det, der forsvandt for mig, og der var i stedet bare et stort, sort hul, fortæller hun.

Men Sanne Salomonsen gav ikke op. Hun nægtede at tage lykkepiller og kæmpede sig i stedet stædigt tilbage gennem terapi og masser af motion.

Jeg er blevet klogere
I dag føler den karismatiske sangerinde, at hun, på trods af eftervirkninger, har det rigtig godt.

– Jeg har det sådan, at jeg er ude på den anden side, og det var det. Selv om jeg stadig har problemer, er det noget jeg kan leve med, og jeg føler, jeg er tilbage igen.

– Jeg er blevet klogere, mere erfaren og en hæslig oplevelse rigere, fortalte hun ærligt sine begejstrede tilskuere.

Der klappede længe og taktfast af sangerinden, da hun steg ned fra den lille scene.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)
2.Ray Charles: 'Modern Sounds in Country and Western Music, Volumes 1 & 2' (Concord-albums/Ude igen 26. april)
3.Demon Head: 'Hellfire Ocean Void' (Svart-album/Ude 22. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
2.Beirut: 'Gallipoli' (4AD-album/Ude nu)
3.Sharon Van Etten: 'Remind Me Tomorrow' (Jagjaguwar-abum/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen