Knud er landets ypperste guitarist

Læserne har kåret Knud Møller som landets bedste guitarist. De fleste har hørt ham som en afgørende del af Johnny Madsen Band

Netop kåret som Danmarks bedste guitarist lagde Knud Møller vejen forbi TC Electronic i Århusforstaden Risskov for at indkassere sin præmie: Et lækkert TC Electronic G-System. (Privatfoto)
Netop kåret som Danmarks bedste guitarist lagde Knud Møller vejen forbi TC Electronic i Århusforstaden Risskov for at indkassere sin præmie: Et lækkert TC Electronic G-System. (Privatfoto)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Hvis navnet Knud Møller ikke lige ringer en klokke, så er det fordi, den snart 51-årige musiker fra St. Dalby mellem Horsens og Vejle er bedste kendt som guitaristen fra Johnny Madsen Band.

Han er netop blevet kåret som Danmarks Bedste Guitarist af nationen!-brugerne, der stemte ham ind på en førsteplads foran notabiliteter som Aske Jacoby, Tim Christensen og Jacob Binzer.

Selv er Knud ikke meget for at fremhæve sine dyder på den seksstrengede, men han er både stolt og rørt over læsernes mange stemmer.

- Jeg ved ikke, om jeg er den rette at spørge, hvorfor jeg har vundet. Men jeg spiller åbenbart så forståeligt, at folk kan forholde sig til det på en eller anden måde.

- Jeg spreder mig ikke over for meget. Det, jeg står for som guitarist, er måske mere tidløst. Det er ikke samba, mamba og flamba. Det er rock’n’roll og blues, siger Knud Møller til ekstrabladet.dk/musik.

Jeg har købt en guitar
Knud fik sin første akustiske guitar som 11-årig, og den blev tre år efter suppleret med en elspade.

- Min første elguitar var en Egmont. Der var to billigmærker: Egmont og Höfner. Og jeg kan huske, at den kostede 87,50.

Det er blot to kroner mere end Shu-bi-duas, der som bekendt blot kostede 85,50. Guitaren havde tidligere tilhørt en kammerat, erindrer Knud Møller.

Mange greb senere skulle Knud Møller gå hen og blive en særdeles disciplinceret guitarist.

- Jeg er konservatorieuddannet i violin. Og hvis man ville gøre sig forhåbninger om at gå til eksamen, så skulle man for fanden stå tidligt op og øve sig. Og det har jeg vist taget med i mit guitarspil.

- Før det var det noget med at drikke en bajer og sidde foran et bål, fortæller Knud Møller, der i dag øver sig et par timer om dagen efter et fast program.

- Da jeg beghyndte at spille med Madsen i 88', fandt jeg ud af, at der skulle arbejdes for det. For når man står på en scene foran en masse mennesker, så er det ikke fedt at få nogle 'fucking surprises'. Fingrene skal sidde det rigtige sted, understreger læsernes favorit.

Aske og Lars landets bedste
Hvis det stod til den beskedne jyde, så skulle titlen som landets bedste guitarist dog tilfalde en anden.

- Altså, hvis man tager sådan totalt allround, så må Aske Jacoby jo være Danmarks bedste guitarist. Han er fantastisk! Men skulle jeg pege på en, som jeg virkelig lytter til med hjertet, så er det Lars Hybel, forklarer Knud og tilføjer, at han selv lægger vægt på det lidt flyvske begreb substans.

- Man skal stå inde for det, man spiller. Min store helt er den gamle Rolling Stones-guitarist Mick Taylor. Han havde en tid først i 80’erne med Bob Dylan, og det er det ypperste, jeg nogensinde har hørt. Det formede mig som guitarist.

- Han spiller ikke rock’n’roll, han er rock’n’roll.

Gå ind på ekstrabladet.dk/nationen og se, hvilken læser der har vundet en lækker guitar fra akustikken.dk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind