Kendt dansk guitarist trafikdræbt

Natten til søndag blev den tidligere Love Shop-guitarist Hilmer Hassig dræbt ved en påkørsel i København, mindre end en uge efter sin 48-års fødselsdag

Hilmer Hassig, der her optræder med Love Shop, blev natten til søndag dræbt i en trafikulykke i København. (Foto: Johnny Frederiksen)
Hilmer Hassig, der her optræder med Love Shop, blev natten til søndag dræbt i en trafikulykke i København. (Foto: Johnny Frederiksen)

Det var en af landets mest originale guitarister, Hilmer Hassig, der natten til søndag blev dræbt i en trafikulykke på Falconer Allé i København.

Hilmer, der blev født i Aalborg, men er opvokset på Vesterbro i København, gjorde sig oprindeligt bemærket i Danmarks første technopopband Scatterbrain, men hans karakteristiske klang nåede for alvor ud til et større publikum, da han medvirkede på Klichés andet album 'Okay Okay Boys' (1982), hvis retning han havde en kraftig indflydelse på.

Siden spillede han en helt central rolle på Lars H.U.G.s fire første soloplader, hvor han også var medproducer. I samme periode dannede han Naïve og arbejdede som producer for TV-2 og Elisabeth.

Tak for musikken
Hilmers vigtigste aftryk på den danske musikscene var dog parløbet med Jens Unmack i gruppen Love Shop, hvis syv album udsendt i årene 1990-2003 står som et af de væsentligste værker i dansk popmusik. Nogensinde. Ja, hovedværket 'Go!' fra 1997 er en af de bedste danske plader overhovedet, hvis man spørger mig.

Efter Love Shops kollaps i 2004 levede Hassig en mindre profileret tilværelse, men var dog aktiv til det sidste blandt andet i forbindelse med genoplivningen af pladeselskabet Irmgardz, hvor han producerede og medvirkede på plader med bl.a. Carsten Valentin, Claus Høxbroe, Tomas Ortved og sangerinden Doris, hvis bramfri hit 'Tivoli er åben' vakte en del opmærksomhed.

Hassig var i den grad perfektionist, og selv om mange givetvis har ladet sig inspirere af hans helt distinkte lydæstetik, så var der ingen, der kunne ramme helt den samme originale tone. Som nu altså er forstummet for altid. Men heldigvis har vi stadig pladerne.

Tak for musikken, Hilmer. Den gjorde en forskel. Og det er vel det største, man kan opnå!