Annonce:
Annonce:

Ærlig Kuku på afrikansk tid

Kuku Agami har endelig - efter hele ti års ventetid - udsendt sit første soloalbum. Læs her, hvorfor det trak ud

Bandagen skyldes den kamp, der har været at lave albummet, fortæller Kuku Agami.  (Foto: Stephen Freiheit)
Bandagen skyldes den kamp, der har været at lave albummet, fortæller Kuku Agami. (Foto: Stephen Freiheit)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Det har taget ti år, men nu er den eksilerede prins fra det afrikanske kongerige Lado, endelig aktuel med sin debutskive.

ekstrabladet.dk/musik har mødt 31-årige Kuku Agami, der med albummet 'Closure' har fået oprejsning oven på to forliste pladeprojekter.

- Ti år, Kuku. Det er fandeme lang tid. Kører du på African time?

- Altså ... det ved jeg ikke. Dengang blev jeg signet til Soulchoks selskab i L.A. Men der gik noget pladeselskabsfnidder i den, og to års arbejde gik i vasken.

- Det tog hårdt på mig, og jeg havde slet ikke lyst til at lave musik efter det. Jeg fik en form for depression, for det var jo ellers min drøm, der var gået i opfyldelse. At komme derover og lave rapmusik. Det bliver ikke større end det, fortæller Kuku.

Annonce:

- Så kom tv-showet 'venner for livet', og jeg kunne godt bruge pengene. Men så eksploderede det. Det tog tid og fyldte meget. Og så var jeg slet ikke der, hvor jeg skulle være for at komme i gang.

- Så prøvede jeg én gang mere og havde et album næsten færdig. Men der var ikke styr på forholdene omkring albummet, siger Kuku og beretter, at numrene trods alt ikke er blevet skrottet, og at han har mere end 100 af dem liggende på iTunes.

- Men for at vende tilbage til dit spørsmål - mon ikke en smule African Time godt kan have lidt at gøre med det, siger Kuku med et stort grin.

- Det er en del år siden, du var med i 'Venner for livet'. Men møder du stadig folk, der tror, at dit efternavn er Zindy Boogaloo?

- Ja, det gør jeg. Mere end de fleste tror. Der er rigtig mange, der ikke kan sige Boogaloo. De siger: Bugabuga eller det der Band Boogahoo.

Annonce:

- Folk kan kalde mig mange mærkelige ting, men jeg er stået af. Jeg gider ikke at rette på dem, så jeg overhører dem bare, siger Kuku med et træt blik i øjnene, der ikke kun skyldes den releasefest, han afholdt aftenen forinden.

- Din takkeliste på albummet er længere end en Oscarvindertale. Hvorfor er der så mange at takke?

- Jeg ved ikke, om det bare er mig. Jeg føler faktisk, at der er mange, jeg har glemt. Men det er vist sådan en hiphop-ting. Man takker sine gamle kammerater, drengene fra gaden og ham fra kiosken. Men der er mange, der har en andel i den jeg er, og det jeg laver.

- Og så er det jo gratis at sige tak.

- Du har bandage på fingrene på coveret. Skyldes det en ulykke under intimbarberingen?

- Hrrm, nej. Det gør det ikke ...

- Nu hedder albummet jo 'Closure'. Det er en afslutning og en forløsning. Jeg har brugt meget tid og energi. Og så er jeg jo blevet spurgt i ti år, om der ikke snart er et album på vej.

- Billedet med sved og bandager repræsenterer den kamp, det har været at lave pladen. Det har været hårdt arbejde.

Annonce:

- Du hævder at være prins i Lado – men der er altså ikke mange, der har hørt om det der obskure land i Afrika. Har du scoret mange kvinder på at sige, at du er prins?

- Haha. Det har jeg faktisk ikke. Men ... jeg har nok sagt: 'Hey, jeg er rapper'. Det har jeg nok fået noget på. Alt andet ville være løgn. Og man skal ikke lyve over for Ekstra Bladet.

- Men jeg har ikke fået noget på at være prins fra Lado. Og jeg skal heller ikke hedde Prince Kuku Boogaloo.

- Det er aldrig til at vide, om det er dig eller din bror, ham der Allan Gami, der dukker op, når man har bestilt en af jer til en koncert. Hvorfor ikke?

- Nu er det blevet sådan, at når man bestiller Kuku, så kommer Kuku. Nu vil jeg gerne sige, at det er på plads. Men det har ofte været sådan, at hvis Al har været ude at spille, så kommer jeg også og omvendt. Og så har det jo ikke gjort det helt store i mange sammenhænge. Og det har også givet vores tredje bror Josef en masse muligheder.

Annonce:

- Og det har været fedt at have backup, hvis man har været i tidsmæssig knibe.

-Du spiller angiveligt fodbold. Hvorfor er du aldrig blevet hyret af FCK, der ikke har haft en såkaldt angrebsneger siden Zuma?

- Haha, jeg ved det simpelthen heller ikke. Jeg har været skadet og har ikke spillet i et halvt år. Måske har Ståle ikke mit nummer?

- Hvis jeg bare kan få lidt spilletid på andenholdet en gang imellem eller måske blive skiftet ind i nogle pokalkampe, funderer FCK-tilhængeren Kuku Agami og tilføjer:

- Det er en opfordring. Ring, Ståle!

Hør og læs mere om Kuku her på MySpace og se Kukus video 'Run' ved at klikke på linket til højre i artiklen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: