Danskerne elsker AC/DC

HITLISTENYT: Comebackskiven 'Black Ice' får stadig rockhjerterne til at smelte, mens skotske Glasvegas er ugens højest placerede nyhed

Angus og Brian fra evige AC/DC, der sidder tungt på 1. pladsen for tredje uge i træk. (Foto: AP)
Angus og Brian fra evige AC/DC, der sidder tungt på 1. pladsen for tredje uge i træk. (Foto: AP)

I den forgangne uge blev der købt endnu 5.000 stykker af massivt markedsførte 'Black Ice', og AC/DC holder den danske 1. plads for tredje uge i træk, mens Kim Larsens 'Glemmebogen for børn' har været nummer 2 ligeså længe.

Det er i det hele taget meget småt med forskydninger på hitlisten, hvor den forestående højtid endnu ikke har sat sit præg på salgstallene, og der skal således blot sælges 350 skiver for at nå ind i Top 40.

Glasvegas er ugens højest placerede nyhed med 'Glasvegas', der opnår en 25. plads på baggrund af 550 afsatte enheder, men det var nok blevet noget mere, hvis ikke den koncertaktuelle Glasgow-gruppe var udkommet i Danmark et par måneder efter, debuten blev lanceret med succes i Storbritannien. Pladeselskabet har tilsyneladende ikke hørt om import, internet og den slags.

I USA er soundtracket til vampyr-filmen 'Twilight' det tredje lydspor i år, der når 1. pladsen, mens Girls Aloud er ny nummer 1 i Storbritannien.

Næste fredag vil Anne Linnet og D-A-D formentlig lande højt på hitlisten med deres seneste værker.