Annonce:
Annonce:

Ikke en synderlig god musiker

Stig Pedersen fra albumaktuelle D-A-D indrømmer, at hans musikalske talent halter. Til gengæld forstår han at holde en fest på scenen

For en gangs skyld er Stig Pedersen afdæmpet i sin  påklædning, men det er kun lige, indtil D-A-D drager på turné igen. (Foto: Jakob Jørgensen)
For en gangs skyld er Stig Pedersen afdæmpet i sin påklædning, men det er kun lige, indtil D-A-D drager på turné igen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT
Han er en af dem, der bliver lagt mest mærke til, når D-A-D optræder, for bassist Stig Pedersen ter sig altid tosset i skøre kostumer, vilde hatte og et show, som var han cirkusartist.

Musikalsk halter det lidt, og Stig indrømmer blankt, at han ikke er nogen særlig dygtig musiker.

– Min bas har kun to strenge, fordi jeg simpelthen ikke kan overskue flere end de to. Og så mener jeg, at det er vigtigt at kende sine begrænsninger. Det gør jeg absolut, fortæller han.

Men han kender også sine talenter, og at Stig Pedersen er bevidst om, hvordan han skal tage sig ud på scenen, kan der ikke herske nogen tvivl om.

– Alle de venstrehåndede basser, man kan få, er tudegrimme. Lige nu er jeg ved at få lavet en bas, der er ret farmor-inspireret. Den skal ligne mågestellet med guldkant og det hele, siger han.

Kostumerne
Ud over sine speciallavede instrumenter bruger Stig Pedersen meget tid på at designe sine farverige og fantasifulde kostumer.

– Det er sjovt, fordi der er så meget forberedelse i det. Men jeg indrømmer da gerne, at jeg med hensyn til kostumerne har gjort det mere besværligt for mig selv.

I New York for mange, mange år siden fik Stig stjålet sit brandmandskostume med kromhjelm og økse. Derfor gik han igennem de amerikanske gule sider, og det resulterede i en neoprendykkerdragt og en vanvittig tung iltmaske.

– Jeg spillede tre koncerter i det tøj, og det var som at have et komfur på ryggen. Dengang var jeg i starten af tyverne, men jeg havde aldrig klaret det i dag, fortæller den 43-årige bassist.

I dag udkommer D-A-D’s 10. studiealbum, ’Monster Philosophy’, og til januar drager bandet på en landsdækkende turné. Lur os, om ikke både mågestel-bas og nye kostumer er med på den tur.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: