Annonce:
Annonce:

Eric elsker dig stadig the right way

Eric Gadd giver snart koncert i Danmark. Han har talt med ekstrabladet.dk/musik om nedturen oven på succesen – og om vejen tilbage

Eric lover, at han spiller 'The Right Way' ved koncerten i Amager Bio.
Eric lover, at han spiller 'The Right Way' ved koncerten i Amager Bio.
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

‘I wanna love you the right way …’

Eric Gadd er tilbage igen. Han har nu aldrig været væk, men i de fleste danskeres bevidsthed var han den svenske falsetstemme fra ’97.

Den nu 43-årige sangskriver har været igennem en periode med popularitetsmæssigt lavvande, men nu er han med albummet 'Stockholm står kvar, men jag ligger' efter flere anmelderes mening tilbage på det spor, der gjorde ham rigtig kendt.

Og som det var tilfældet for hans tidligste skæringer før monsterhittet, er han nu vendt tilbage til sit modersmål.

- Jeg slog igennem med ’The Right Way’, og mange år efter det følte jeg stadig, at det skulle være på engelsk.

- Men nu føles det som om, jeg har fundet hjem, siger Eric Gadd til ekstrabladet.dk/musik

Årene er gået og Eric Gadd er ofte blevet spurgt, om han ikke vil skrive på svensk igen, men han har indtil for ganske nylig afvist.

Annonce:

- Men på hver ny plade, skal jeg give mig selv en ny udfordring, og så overraskede jeg mig selv ved at tage imod udfordringen, forklarer Gadd.

Har har blandt andet skrevet musik til en musical baseret på ’Junglebogen’ på Stadsteatern i Stockholm - et rent bestillingsarbejde, der gav den nu 43-årige far svensk blod på tanden.

- Når jeg skriver på engelsk er det meget religiøst og søgende og filosofisk, og den del er lige så personlig og privat.

- Men når jeg skriver på svensk bliver det mere hverdagsligt og spøgende, siger Eric og beretter om en sprogforsker, der har interviewet en masse mennesker på forskellige sprog. Forskeren konstaterede, at disse fandt forskellige dele af deres personlighed på de forskellige sprog.

Skrivekrampe
Det lykkedes aldrig Eric Gadd at følge op på succesen dengang, og han gennemgik en form for psykisk og kunstnerisk nedtur.

Annonce:

- Lige efter gennembruddet var det en svær tid, og jeg fik skrivekrampe. Det var ret let at tro på myten om sig selv, og at det gik så godt gjorde, at jeg begyndte at skrive ud fra det billede, der var af mig.

- Og så blev det ikke godt eller overhovedet ikke noget. Og så var jeg bare en nobody, konstaterer Gadd, der dog er fortrøstningsfuld over for fremtiden.

- Hvis jeg skulle ende dernede igen, tror jeg, at jeg har et slags beredskab. At ikke tro for meget på det.

Han ville dog ikke ændre på sine beslutninger dengang, hvis han kunne. Højst økonomisk.

- Hele vores branche er forvundet i Sverige. Man kan ikke mere sælge plader. Jeg skulle nok have investeret nogle af pengene dengang, så jeg havde haft en lille buffer i dag, siger Eric og understreger på det bestemteste, at der ikke står millioner på kontoen.

Den kolde skønhed
Eric Glæder sig til koncerten i København, som han synes adskiller sig meget fra hjembyen Stockholm, som han beskriver som en meget romantisk og smuk by

Annonce:

- Men den har intet smuds, som der er i andre storbyer. Der er ingen funky steder i Stockholm. Alle er hippe, designere og cool. Men der er ikke den der laid back stemning. Så på den måde er det ikke en rigtig storby.

Blandt andet det handler ’Stockholm står kvar men jag ligger’ om. Byen forandres ikke.

- Den står der blot som den smukke kolde skønhed. Stockholm er den blonde i Abba. Den kolde skønhed, gentager Gadd.

Drømmen om 'What's Going On'
Eric Gadd har sagt engang fortalt en svensk avis, at han endnu ikke har lavet en plade som Marvin Gayes ’What’s Going On’, men at drømmen om at skrive den lever i bedste velgående. Sangskriveren har dog ikke ramt sit karrieremæssige højdepunkt endnu.

- Nej, jeg tror stadig, at jeg har den foran mig. Jeg har et drive – en ambition om, at lave en evergreen, en meget stærk plade.

- Og et eller andet sted tror jeg, at jeg har det i mig. Det driver mig fremad, slutter Eric Gadd.

Læs mere om Eric Gadd her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: