Annonce:
Annonce:

Suspekt overhalet ved pris-uddeling

Hiphop-gruppen Suspekt vandt 'Best Danish Act' ved MTV EMA. Men det blev ikke til en europæisk pris, da de blev overhalet af blandt andre Leona Lewis

Suspekt fyrer den af på Skanderborg Festival. Det er Orgi-E i baggrunden. (Foto: Thomas Sjørup)
Suspekt fyrer den af på Skanderborg Festival. Det er Orgi-E i baggrunden. (Foto: Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Om det var nær ved og næsten, melder historien ikke noget om, men det kan i hvert fald konstateres, at hiphopgruppen Suspekt ikke fik noget af det, der var rigtig sjovt.

Suspekt blev således dukket på målstregen af blandt andre den engelske talentshowvinder Leona Lewis, da MTV Networks International tirsdag offentliggjorde navnene på finalisterne i kategorien Europe’s Favourite Act.

Og drengene fra Vestegnen må nu selv koncentrere sig om at sutte den op fra slap, for at bruge de bevingede ord fra rapperne selv.

- Det er sgu et godt udtryk, der kan bruges om mange andre ting, vurderer Orgi-E fra hiphopgruppen Suspekt over for ekstrabladet.dk/musik.

'Sut den op fra slap' er da også blevet folkeeje efter gruppens sang af samme navn.

Annonce:

- Men det er nu ikke os, der har fundet på det. Det var en af de andre, der havde hørt det fra en ven i fodboldklubben. Og så syntes vi bare, at det lød godt, siger rapperen med det borgerlige navn Emil Simonsen.

- De fleste af os har vel prøvet det der med, at den ikke lige har været der fra starten - måske fordi man har drukket.

- Og så må den jo suttes op fra slap, siger han og griner, som kun en mand kan gøre det.

Stærk fanbase
Orgi-E er ikke overrasket over, at netop Suspekt har vist sig at overhale mindre nicheprægede navne i den danske udgave af afstemningen.

- Vi har en sindssygt stærk fanbase, understreger han.

- Der er mange, der tager noget for at være en niche, bare fordi det ikke er så mange mainstreem, der har fået øje på det. Man skal se mere nuanceret på det.

- For eksempel har 'Sut den op fra slap' en halv million hits på YouTube.

Ingen glamour
- I har modtaget en pris, men I tager ikke til Liverpool for at hente den. Er byen ikke proletaragtigt nok til nogle fyre fra Albertslund?

Annonce:

- Faktisk er vi meget pro-Liverpool. Men der var måske en mere interessant måde, at gøre det på.

- Vi prøver generelt at tænke lidt skævt. Så hvis der er mange, der gør tingene på en måde, så der vi, hvordan vi kan gøre det anderledes.

- Jeg tror ikke, at vi er så meget til sådan noget galla ... vi vil nok meget gerne være os selv, siger Orgi-E og påpeger, at Suspekt-drengene ikke ikke så glamourøse.

Nej, der er ikke meget glamour over gruppens ligefremme sange fra underlivet, men Orgi-E beretter, at gruppen kun meget sjældent modtager vrede mails om, at de er gået over stregen eller har stødt lytterne. Han håber faktisk, at folk vil tilkendegive deres utilfredshed.

- Jeg synes, det er fedt, når folk reagerer på noget og tager stilling. Det er der alt for mange, der ikke gør, slutter manden, der næppe har fået den suttet op fra slap sidste gang.

Annonce:

Suspekt har været på tour, blandt andet i Grønland og på Færøerne, hvor gruppen har filmet en masse anderledes ting og skruet det sammen til den skæve udgivelse 'Prima Nocte – Er Du Dum Eller Hva!!?', der udkommer 10. november.

Suspekt: 'Sut den op fra slap'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: