Carpark North har høje forventninger

- Hvis folk ikke har taget os seriøst før, så bliver de nødt til at gøre det nu, siger Carpark North, der i dag udsender deres tredje album

Carpark North er klar med deres tredje udspil, albummet 'Grateful'. (Foto: Copenhagen Records)
Carpark North er klar med deres tredje udspil, albummet 'Grateful'. (Foto: Copenhagen Records)

I dag sender Carpark North deres nye album, ’Grateful’, på gaden. Det er tredje udspil fra gruppen, siden de brød igennem med hittet ’Transparent and glasslike’ i 2003.

De tre filurkatte-smil, som gruppens medlemmer har på, da de møder ekstrabladet.dk, afslører, at de er mere end godt tilfredse med deres nye plade:

- Det har været en lang indspilningsproces, hvor vi virkelig er gået i detaljer fra starten – det plejer vi normalt først at gøre til sidst. Det har vireklig krævet nogle kræfter, men resultatet er også blevet derefter, synes vi. Vi har fået sorteret alt det fra, som kun var næsten godt, så vi kun har de rigtig gode numre med, siger forsanger og guitarist Lau Højen.

- Jeg tror helt klart, at vi med den her plade får cementeret vores position. Det er så godt, at jeg tror, at hvis folk ikke har taget os seriøst før, så bliver de nødt til at gøre det nu, supplerer bassist Søren Balsner.

At overleve hypen
Da Carpark North brød igennem i 2003, blev de placeret på piedestalen for ’dansk musiks store, nye håb’. Den er i dag indtaget af yngre bands som ’Dune’ og ’Alphabeat’.

- Det har været vores udfordring: At gå igennem den transformation fra et hypet upcoming-band til et band, som er der og kommer til at findes i lang tid, siger Lau Højen.

Det, mener gruppens medlemmer, er lykkedes, fordi de har holdt fast i deres eget udtryk og ikke prøvet at stræbe efter en succesrig lyd:

- Jeg tror, vi har en tendens til at tage afstand fra mode og den der 'flavour of the week'-mentalitet, der kan være i musikbranchen. Den prøver vi ligesom at sætte os ud over. Hvis man gør det, så tror jeg på, at man skaber sin egen form for mode, siger trommeslager Morten Thorhauge.

Inderlig elektro
Den nye plade er indspillet i Carpark Norths eget studie og der er hentet inspiration hos firserbands som ’Tears for Fears’ og ’Talk Talk. I forhold til tidligere har Carpark North skruet op for synthesizerne for at få en mere elektronisk lyd.

- Det er noget, vi har haft lyst til i lang tid i forhold til vores musik. Det føles som om, det på den her plade er første gang, vi virkelig har været i stand til at få det ud i højttalerne, som vi havde i hovederne, siger bassist Søren Balsner.

- For os er formen på sangene jo enormt vigtigt - men indholdet og melodien skal også være noget, der rører hjertet. Det tror jeg er essentielt. Alle vores sange opstår fra en akkord eller en melodi, der rører os - og så tager vi den derfra, siger Lau Højen.

Mega-friskt
De tre medlemmer af Carpark North prøver, trods deres egen begejstring, at holde jordforbindelsen, mens de venter på, om deres plade hitter – eller flopper.

- Vi føler, at vi har lavet den bedste plade, vi kan, så har vi selvfølgelig også høje forventninger. Men vi har også været igennem opture og nedture og vi ved, at det er umuligt at forudsige, hvad publikum vil have, hvad de 'trigger' på og hvad der er trendy. Der er så mange ting, der skal falde i hak for, at man får succes, siger trommeslager Morten Thorhauge.

- Vores drøm, dengang vi udgav vores første plade, det var at vi kunne få lov til at lave en plade mere. Det lykkedes, og den gik så også så godt, at vi kunne få lov til at lave en plade mere. Sådan er udgangspunktet: Vi kan ikke rigtig kalkulere med, om vi er succesfulde eller ej, vi kan bare blive ved med at lave den musik, som vi synes er det fedeste og lyder mega friskt og spændende, siger forsanger Lau Højen.

- Det er vigtigt for os at erkende over for os selv, hvad det er, vi står for, og ikke begynde at gå i alt for stramme jeans, fordi det er trendy lige nu, siger bassist Søren Balsner.

Du kan se videoen til pladens første single, 'Shall we be grateful', her .

1 af 2 De tre medlemmer af Carpark North, Lau Højen, Søren Balsner og Morten Thorhauge er meget tilfredse med deres nye plade - og lidt nervøse for modtagelsen. (Foto: Thomas Sjørup)
2 af 2 Carpark North er klar med deres tredje udspil, albummet 'Grateful'. (Foto: Copenhagen Records)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)
2.Ray Charles: 'Modern Sounds in Country and Western Music, Volumes 1 & 2' (Concord-albums/Ude igen 26. april)
3.Demon Head: 'Hellfire Ocean Void' (Svart-album/Ude 22. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
2.Beirut: 'Gallipoli' (4AD-album/Ude nu)
3.Sharon Van Etten: 'Remind Me Tomorrow' (Jagjaguwar-abum/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen