Bonderøven møder Blachman

- Jeg blev helt musikliderlig, fortæller 'X Factor'-dommeren om samarbejdet med den albumaktuelle Klondyke-sanger Mikael K

Det musikalske makkerpar Mikael K og Thomas Blachman har indspillet det meste af albummet i Blachmans musikstudie på Frederiksberg. (Foto: RMS)
Det musikalske makkerpar Mikael K og Thomas Blachman har indspillet det meste af albummet i Blachmans musikstudie på Frederiksberg. (Foto: RMS)

En kølig håndbajer i den friske, nordjyske natur gjorde Thomas Blachman så musikliderlig, at han bare måtte arbejde sammen med den nordjyske, selvudnævnte bonderøv Mikael K.

– Vores koner er veninder, så vi besøgte Mikael ude på landet. Mikael stak mig en øl. Sådan en havde jeg ikke drukket i lang tid, og den smagte fandeme godt. Så blev jeg helt musikliderlig, og blev nødt til at spørge, om jeg ikke måtte producere hans sange, siger Thomas Blachman, da ekstrabladet.dk/ musik sætter ham og Mikael K stævne i Blachmans musikstudie på Frederiksberg.

Anledningen er en pladeudgivelse. Mikael K står nemlig i forgrunden for Klondyke, der i dag udsender pladen ’Dejlig Dum’ –  faktisk er Mikael K det eneste officielle medlem af ’gruppen’.

Voksenmusik
Forskellen mellem at arbejde med ungt, uprøvet talent i ’X Factor’ og til at arbejde sammen med en mand på den pæne side af de 40 med tre anmelderroste albums i bagagen har været stor.

– Mikael kender sig selv som sangskriver, og derfor har det været en stor opgave at arbejde sammen. Sådan er det at indgå voksenbekendtskaber i musikkens verden. Man kan ikke altid gå den lige vej, hvilket forhåbentlig også gør resultatet mere interessant, siger Blachman.

Handler ikke om ’X Factor’
At et Klondyke-album eventuelt sælger bedre med Mr. X Factors navn på coveret, er ifølge det musikalske makkerpar ikke en overvejelse, der har været inde i billedet.

– Nu startede vi jo pladen, før jeg var med i ’X Factor’, så det er rimelig dårligt regnet ud. Jeg var jo ikke med i det program for, at jeg skulle stoppe med at lave musik.

– Man må såmænd gerne stille spørgsmålstegn ved, om det var plat, at jeg overhovedet var med i ’X Factor’. Og man må gerne stille spørgsmålstegn ved, om det var et forsøg fra min side på at skabe mere opmærksomhed omkring min person, så folk overhovedet gider høre, det jeg laver.

– Men at forsøge at lave en kobling mellem den her plade og ’X Factor’ ville være helt sort.

Klik på tv-indslaget til højre i denne artikel og se et indslag fra Thomas Blachmans musikstudie på Frederiksberg, hvor Klondyke-pladen er indspillet.

I klippet kan du se og høre en smagsprøve på Klondykes musik - både før og efter den har været en tur igennem Blachmans producerhænder.

1 af 2 Mikael K i velfriseret stil på sit nye pladecover. (Foto: Janne Søndergaard)
2 af 2 Det musikalske makkerpar Mikael K og Thomas Blachman har indspillet det meste af albummet i Blachmans musikstudie på Frederiksberg. (Foto: RMS)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)
2.Ray Charles: 'Modern Sounds in Country and Western Music, Volumes 1 & 2' (Concord-albums/Ude igen 26. april)
3.Demon Head: 'Hellfire Ocean Void' (Svart-album/Ude 22. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
2.Beirut: 'Gallipoli' (4AD-album/Ude nu)
3.Sharon Van Etten: 'Remind Me Tomorrow' (Jagjaguwar-abum/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen