Szhirley lever syndigt

Albumaktuelle Szhirley lever i synd: Hun har haft førægteskabelig sex - men sig det endelig ikke til nogen

Smukke Shirley hitter allerede med singlen 'Gammel Kongevej' (PR Foto)
Smukke Shirley hitter allerede med singlen 'Gammel Kongevej' (PR Foto)

Hun kommer sgu' til tiden. I en verden af sløve syvsovermusikere er det noget af et sælsyn, men sangerinden Szhirley er punktlig. Hun bor da heller ikke ret langt fra den vinbar på Frederiksberg, hvor ekstrabladet.dk/musik har sat hende i stævne.

Det er et kvarter, hun elsker, og et kvarter hun også har tænkt sig at blive boende i, hvis hun skulle få børn. Og det er hun mere end klar til.

- Uanset hvor familieagtig jeg bliver, så er jeg en bypige, og jeg ville elske at få et hus nede på en af de veje her ved Gammel Kongevej, men så skal jeg vist sælge rigtig mange eksemplarer af min nye plade, vurderer sangerinden.

- Men jeg er ikke gravid endnu. Eller ... jeg er gravid med min cd først, og så snart den er kommet godt af sted, så tror jeg, at der skal komme en lille en.

Szhirley tror ikke, at det går ud over hendes sexappeal på scenen. Hun er overbevist om, at når mænd kommer op i hendes alder – lige over de 30 – så fascineres de af kvinders gravididet.

- Kvinden føler sig måske som en flodhest, men manden kigger på hende og tænker, at det er en dejlig babymaskine.

- Min egen mand bliver også helt: 'Ej, se hende lige, hvor er hun smuk', når han ser en gravid kvinde.

- Men lige nu er jeg bare så lykkelig. Det går så godt, og jeg har det så dejligt. Jeg er også blevet mere selvtilfreds med alderen. Når man er yngre, bliver man så skuffet over sig selv hele tiden og har en forskruet opfattelse af sig selv, men nu ved jeg bare med mig selv, at jeg gør det bedste, jeg kan. Og så er det godt nok.

Noget snavs
Szhirley blev forlovet for halvandet år siden med produceren Dan, men hun er endnu ikke blev gift.

- Men vi kører ikke efter de gammeldags regler, hvor man først skal troloves og giftes inden for et år. Vi lever i synd, haha. Og ja, vi har også haft førægteskabelig sex, men du må ikke sige det til nogen ... det er noget snavs. Uha!

Szhirley er nu aktuel med sit blot andet soloalbum 'Hjerter Dame', og faktisk er der gået hele 12 år siden den engelsksprogede debut 'I'm Coming'.

- Det har været vigtigt for mig at lave noget materiale, som jeg syntes holdt hele vejen igennem. Og så fandt jeg ud af, at jeg skulle skrive på dansk. Det ligger meget mere naturligt for mig. Det er det sprog, jeg bruger til hverdag, og det er her, jeg bor. Så hvorfor ikke gøre det på dansk, spørger den uhyre verbale sangerinde uden at vente noget svar.

- Så jeg brugte noget tid på at finde ud af, hvordan mit sprog egentlig var.

Det samme gælder Szhirleys tekstunivers. Det er sange uden det store svulstige metaforapparat – jordbundne kærlighedssange fra netop kvarteret omkring Gammel Kongevej, hvor sangerinden også lufter sin lille hund.

Jeg har en hund med fire poter
En ung mand kommer samme øjeblik ind med en hvalp, der hopper op og ned af Szhirley. Hun kysser den og løfter den op, hvor den går fuldstændig i ekstatisk selvsving, men Szhirley er pjattet med hunde, og hun er da også blevet interviewet engang af magasinet 'Vi med hund'. Og hendes pladeselskab hedder Oompa opkaldt efter hendes lille firbenede.

- Jeg vil ikke påtage mig et eller andet poet-agtigt. Kunst handler for mig om at lave det, man har i sig.

- Folk må tage det, hvis de kan lide det, ellers er der jo også en masse anden musik, der passer bedre til dem. Det er enten eller med mig. Nogle mennesker synes, at jeg er et sødt og herligt lille snakkeapparat, mens andre synes jeg er røvirriterende og slet ikke kan holde mig ud.

Ulovlig indtrængen med høje hæle
Første nummer på ’Hjerter Dame’ handler om, da Szhirley var en lille dreng ... da hun var lille, var hun en rigtig drengepige – og det er hun stadig trods sin feminine fysiske fremtoning.

- Så sent som for tre uger siden har jeg været ude at kravle i Kongens Have. Jeg blev eventyrlysten klokken prut om morgenen, og jeg havde høje hæle på. Men jeg lokkede ham fyren med over hegnet, hvor vi så sad på et halvtag og så solen stå op.

- Og så fandt vi en hemmelig dør ned til nogle gange under Kongens Have, hvor man kunne gå rundt. Det var ret spændende. Og de færreste piger ville nok gå rundt i hemmelige gange med høje hæle på.

- Og så er jeg nok mere bramfri end så mange andre, siger Szhirley. Noget venner, bekendte og masser af radiolyttere gennem tiden utvivlsomt vil give hende ret i.

Shirleys album 'Hjerter Dame' udkommer 21. april.

1 af 3 Albummet 'HJerter Dame' udkommer 21. april. (PR Foto)
2 af 3 Szhirley for år tilbage sammen med veninden og kollegaen Karen Rosenberg. (Foto: Jan Grarup/Polfoto)
3 af 3 Smukke Shirley hitter allerede med singlen 'Gammel Kongevej' (PR Foto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Fu Manchu: 'Clone of the Universe' (At the Dojo-album/Ude 9. februar)
2.The James Hunter Six: 'Whatever It Takes' (Daptone-album/Ude 2. februar)
3.Joan As Police Woman: 'Damned Devotion' (PIAS-album/Ude 9. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Black Rebel Motorcycle Club: 'Wrong Creatures' (Vagrant-album/Ude nu)
2.Mac DeMarco: 'Another (Demo) One' (Captured Tracks-album/Ude nu)
3.Sidney Gish: 'No Dogs Allowed' (Self-released-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen