Smuk S.O.A.P.-sangerinde bliver Suriya

Heidi fra pigeduoen S.O.A.P. er tilbage efter flere års pause. Læs hvorfor hun vendte musikbranchen ryggen, og hvorfor hun nu hedder Suriya

Det har taget to år for Heidi at indspille sit første soloalbum. (Foto: Kamal Falkenberg)
Det har taget to år for Heidi at indspille sit første soloalbum. (Foto: Kamal Falkenberg)

Heidi. Det var hende - den ifølge journalistens kollega lækreste af de to søstre - der droppede musikkarrieren, mens den anden blev i rampelyset som værtinde på et populært ungdomsprogram og kæreste med en velhavende tennisspiller.

Og i tilfælde af at nogen skulle være nysgerrig, så konstaterer ekstrabladet.dk, da hun træder ind i det lille kælderrum i en kaffebar i indre København, at hun stadig er lækker.

Hun er virkelig ikke særlig stor af hverken højde eller drøjde, og derfor virker det da også overraskende, da hun fortæller, at hun i halvandet år har arbejdet som tatovør.

I øvrigt hedder hun ikke længere Heidi. Ikke som et resultat af numerologi, men derimod på grund af hendes malaysiske rødder. Hun er faktisk døbt Suriyatim, der forkortes til Suriya. Navnet Heidi står slet ikke på dåbsattesten.

- Det var bare et navn, min far gav mig, for at det skulle være lettere for mig i skolen. Dengang var der jo ikke så mange mørke, siger Suriya Sørensen om sin opvækst i Næstved datter af en dansk far og en malaysisk mor.

- Men i dag er det ikke så mærkeligt længere, hvor der er så mange, der har internationale navne. Der er også mange, der har sagt til mig; 'Du ligner heller ikke en Heidi', siger Suriya, der godt er klar over, at der ikke er meget leverpostej eller for den sags skyld alpenfrau over hendes udseende.

Knald eller fald
Hun mener dog ikke, at hun med sin tilbagevenden til sit gamle navn lægger afstand til tiden med S.O.A.P.

- Nej, det er mere noget med at stå ved, den jeg er. Og det nye album kan jeg ikke hænge andre op på eller løbe fra - og det er knald eller fald.

Suriya har været langt tid væk fra musikscenen, og intervieweren bemærker, at hun slår over i tredjeperson, når hun taler om årene. En samtaleteknisk indikation af at en person distancerer sig til en emne, som på den ene eller den anden måde kan være svært at tale om.

- Det var en blanding af, at man var nået til et punkt, hvor man havde mistet lysten - fordi man ikke opfattede musikken på samme måde mere. Jeg havde sunget og optrådt, siden jeg var tre år, fordi jeg havde lyst ...

- Men glæden og lysten til at lave musik og synge, den blev glemt, fordi der var så meget andet med marketing og billeder og alt det der.

- Man tjente mange penge, men det var ikke fair over for de mennesker, der gik ud og købte din plade eller så op til dig. Der valgte jeg at starte forfra - og det tager tid.

Og det har det gjort. Hun tænker sig om og konstaterer med et lidt nervøst grin, at det faktisk er seks-syv år siden.

I mellemtiden har Suriya arbejdet i børnehaver, vuggestuer og caféer - og så naturligvis som tatovør. Og hun har også tatoveret sig selv. Men udover et lille symbol på den ene finger, er tegningerne ikke synlige.

- Nej, det er ikke kun på intime steder, men bare sådan, at jeg kan dække dem til. Jeg har ikke behov for, at alle skal se dem. Jeg fik min første, da jeg var 18, og jeg er snart 29 nu, så ... det er jo ikke fordi, jeg er dækket over det hele, haha.

- Der er ikke en, der betyder mere for mig end andre. Der er en historie bag dem alle.

Brød sig ikke om stjernelivet
I slutningen af sidste årtusinde var popduoen med Line og Heidi konstant på farten. Fotooptagelser, premierer og interviews i overflod. Men i modsætning til lillesøster var Heidi aldrig vild med det liv.

- Det var sjældent, at jeg gik meget ud. Jeg har altid bedst kunne lide privatlivet. Jeg er et enemenneske, og jeg vil meget hellere læse bøger og spille guitar.

- Min søster var fantastisk til alt sådan noget med koreografi og dans, men jeg ville hellere bare synge. Videoer og den slags var mest et irritationsmoment. Noget der bare skulle overstås.

Suriya fortæller ikke overraskende, at man skal lade være med at gå ind i denne branche, hvis man bare vil have glitter og glamour. At kærligheden til musikken skal være der - ellers kan det ende katastrofalt.

- Jeg kunne mærke, at hvis jeg ikke stoppede, hvor jeg gjorde. Hvis jeg ikke fandt mine værdier igen, så var det endt i stoffer og alt muligt. Men heldigvis havde jeg min søster, og det var fantastisk, at vi kunne støtte os op af hinanden.

Værner om privatlivet
Et liv i overhalingsbanen kan koste dyrt, og mens de mandlige stjerner må affinde sig med skrigende teenagepiger, så er det noget ganske andet for kvinderne.

- Jeg har været ude for, at det blev meget ubehageligt. Nogen der bare skrev ti breve i træk og ringede op hele tiden og lagde på igen.

Det virker pludselig mere forståeligt, at Suriyas manager har været beskyttende over for hende som storebroderen til en 15-årig pige, hvis nye date til skoleballet også vil vise hende både kapsel-, mønt- og frimærkesamling. Hun har bedt ham om at værne om sit privatliv.

- Det er mig selv, der har sagt til ham, at det skal være sådan. Der er nogle tendenser til ...

Hun afbryder sig selv.

... Man kan i hvert fald begrænse skaden, siger Suria med et alvorligt udtryk i øjnene.

Stiller ikke op i mandemagasin
Og det er også derfor, hun heller ikke vil stille op til meget afklædte billeder.

- Hvis jeg gør det, så sidder der 40.000 mænd foran deres skærme, og de tror, at de kan tillade sig mere, fordi du har vist noget mere af dig selv. Men hvis man værner mere om privatlivet, så kan man måske netop virke mere interessant.

Så begge d'herrer redaktører fra både FHM og M! kan godt regne med at få et afslag, når de vil smække en halvnøgen Heidi på forsiden. De to søstre har faktisk været i M!, men som hun siger:

- Der har vist aldrig været nogen i det blad med så meget tøj på som os, siger hun, griner højt og tilføjer:

- Så der var nok nogen, der blev vildt skuffede.

- Men jeg er gammeldags. Det er kun min kæreste, der får lov at se så meget af mig.

Da interviewet er ved at være slut vil ekstrabladet.dk gerne vide, om søstrene er blevet millionærer af tiden som popstjerner:

- Nej, men det skulle vi have været. Men pladeselskabet, du ved ... Det gider jeg ikke at græde snot over. Men sådan en kontrakt laver jeg ikke igen. Så meget har jeg lært, slutter Suriya, der kan opleves til Danish Dee Jay Awards søndag 23. marts.

Hvis du vil læse mere om Suriya, så gå ind på hendes MySpace-side her.