Rihanna er en falliterklæring for Roskilde

Festivalens arrangører minder om politikere, der forgæves forsøger at få ideologien til at passe med virkeligheden, skriver Ekstra Bladets musikanmelder i en kommentar

Rihanna - stjernen fra Barbados giver udtrykket 'at se en koncert' mening. (Foto: PA)
Rihanna - stjernen fra Barbados giver udtrykket 'at se en koncert' mening. (Foto: PA)

I 2011 PROKLAMEREDE Roskilde Festival, at de 'ikke booker til hr og fru Danmark'. Så bookede de Bruce Springsteen.

I formiddags offentliggjorde Rihanna, at hun smider tøjet på dyrskuepladsen i juli, og arrangørerne bag Danmarks største kulturbegivenhed ligner atter politikere, der siger én ting og gør noget andet.

Rihanna er hverken værre eller bedre end så mange andre af tidens pornopop-prinsesser, og hendes stripshow i Herning i 2011 var ganske underholdende, men for en festival, der hævder at være fremsynet og kvalitetsbevidst, er hitmagerens tilstedeværelse en falliterklæring.

Rihanna: Spændt helt op til lir i Herning

IDOLET VIL NETOP appellere til det purunge segment, der har været stærkt medvirkende til, at Roskilde de senere år er blevet et mudret beachparty uden strand frem for en interessant musikfestival, og man kan allerede se Orange blive forvandlet til Crazy Daisy.

At festivalen føler sig tvunget til at smide et større millionbeløb efter Rihanna understreger også, hvor svært det er for Roskilde at finde hovednavne, der passer i deres - uklare - profil. Store, spændende topnavne, vi ikke har set sytten gange er simpelthen en uddøende race, og Queens of the Stone Age, Slipknot og Volbeat har næppe fået Billetlugen til at bryde sammen.

Og hvor må de fryde sig på NorthSide. Rihanna vil sende Roskildes modne stampublikum i armene på den aarhusianske opkomling med vokseværk, der har yderst gedigne bands på plakaten.

NorthSide offentliggør hovednavn

ENDVIDERE STEMMER Roskildes historiske satsning på humanitet og økologi vel ikke ligefrem perfekt overens med en sangerinde, der næppe kan beskyldes for at promovere værdier, der gør hende til kvinderettighedsforkæmper nummer 1.

Festivalens talskvinde, Christina Bilde, udtaler i dag til Ekstra Bladet, at Rihanna er 'helt oplagt', fordi hun har 'et dugfrisk album i bagagen'. Tilbage i november udgav hun makværket 'Unapologetic', men hun har udgivet makværker i november de sidste fire år, så hun har vel været uoplagt længe.

Meningsløst.