TV: Røg et kilo hash på tour med TV-2

Jonny Hefty og Jøden har lavet en ægte drengerøvsfilm fra sidste års turné med de gamle rockdrenge

Se en kort smagsprøve på Jonny Hefty og Jødens tour-video i klippet ovenfor.
-----------------------------------------------------------------------

Sidste år kunne man se et noget umage makkerpar på scenen til diverse danske festivaller.

Det ikoniske rockband TV-2 havde slået pjalterne sammen med drengerøvene Jonny Hefty og Jøden, som har lavet sjove og skæve rapnumre sammen i over et årti.

Og det har været en festlig omgang, hvor rapperne ikke mindst har fået røget en masse hash, som de snakker så meget om.

Jonny og Jøden giver den gas i videoen til 'Vi Går Aldrig Hjem'. (Billede fra videoen) DK MusikNYT Danmarks bedste rapper over 40?

- Jeg kan helt nøjagtigt fortælle, at vi røg 1.000 (gram) hash, siger Jonny Hefty.

Sammen med Jøden har han lavet en hjemmevideo fra turnéen, som de to rap-drenge udgav på YouTube i sidste uge.

Se den skøre og skæve video i sin fulde længde her.

- Nu har vi bumset rundt og turneret sammen i 12 år. Spillet for en kasse bajere og en togbillet, sovet på arrangørens sofa og levet af lortemad fra tankstationer, så da vi blev inviteret ind i den store tourbus, op på de store scener, boede på Hotel Royal hver weekend hele sidste sommer og startede dagen med en luksus-brunch – ja, så sku' det da dokumenteres. Og så er det da osse pænt sejt at spille med TV-2 og have Steffen B. på kor, siger Jonny Hefty.

De to rappere sagde ikke noget til TV-2 om den store mængde joints. Jonny Hefty tror dog ikke, at lugten er gået de gamle drenges næse forbi.

Jøden og Jonny Hefty klædt ud som et par gamle drenge i deres nye musikvideo. (Billede fra videoen) DK MusikNYT Olsen Banden samplet i rap-sang

Men ud fra tesen om at tilgivelse er bedre end tilladelse, sendte de først videoen til TV-2 efter turnéen var vel overstået.

- De grinede og skrev, at de savnede os, og jeg tror, de synes, det var sjovt at se deres tour med vores øjne, siger Jonny Hefty, som dog afviser, at Steffen B. og Co. også røg med på fjolletobakken.

- Du kommer nok længere ved at byde dem på en go' rødvin eller en cognac, siger Jonny Hefty, som ikke har det mindste problem med at stille sig frem med en joint i hånden, selvom det er ulovligt.

Hårdt at være rockstar
- På touren sidste år havde vi en enkelt overnatning i Aarhus og et par ekstra NorthSide-partouter, så vi tænkte, at lidt aftenrock og godnatpinde ville gå fint hånd i hånd. Det syntes ordensmagten ikke. Lidt ærgerligt for os alle, for jeg tror også, at de flinke betjente hellere ville have hørt lidt rockmusik, end at skulle stå og forklare, at hash principielt stadigvæk er ulovligt, siger Hefty, som efter eget udsagn aldrig har ladet hashrygningen forpurre en koncert.

Jøden (til venstre) og Jonny Hefty hiver sig selv op fra asfalten og tager med på dødsdruk ved Danish Game Awards. (Foto: Poe Daniels) DGA Jødens røv klar til dødsdruk

- Vi har altid gennemført vores shows, men er nogle gange blevet smidt ud lige bagefter. Hvis publikum sender en tændt joint op på scenen, ser det jo noget utroværdigt ud, hvis man ikke lige tager et par puffs, mens man står og rapper 'Tryllebønnen'. Vi fik engang hver sin bøde, klippet armbåndene af og smidt ud af Skanderborg Festival for at ryge en joint backstage efter en veloverstået koncert. Åh, det er hårdt at være rockstar..., siger Jonny Hefty og afslører, at makkerparret netop har lavet de sidste indspilninger til en ny plade.

Skiven udkommer efter planen til efteråret og kommer til at hedde 'Den Fede'.

- Så kommer alle til at kunne bede om at få 'Den Fede' hos deres pladeforhandler, siger Jonny Hefty med et grin.

Lil Wayne er så god til ikke at dukke op, at han har fået forhalet en fængselsdom. (Foto: AP) DK MusikNYT Når hiphop er hel sort

0 kommentarer
Vis kommentarer