Nøgenløb på Roskilde: 'Sjovt at se patter slaske'

Årets tradionsrige nøgenløb er netop blevet afviklet på Roskilde Festival. Det blev debutanten Lukas, der løb med sejren

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Se tv fra nøgenløbet i tv-indslaget over artiklen

På slaget et lød startskuddet til årets udgave af det traditionsrige nøgenløb på Roskilde Festival, hvor i alt 20 kvinder og mænd tilbagelagde de obligatoriske 400 meter. Vinderen blandt mændene blev nøgenløbsdebutanten Lukas, der ifølge Ekstra Bladets udsendt var den klart hurtigste og fremstod overlegen i feltet.

– Det føles godt at vinde, selv om jeg godt nok har lidt ondt i hovedet, siger Lukas, der på et tidspunkt overhalede en af de bageste piger og dermed var en hel omgang foran den langsomste deltager.

Også blandt kvinderne var det en førstegangsløber, der sikrede sig sejren.

– Det var fedt, men også meget varmt, siger Line Marie til Ekstra Bladet.

Kønsfordelingen var i år fifty-fifty, og spørger man Morten Narvedsen fra festivalradioen, der er vært ved eventen, tager løberne sagen alvorligt.

– Det er naturligvis en sjov dag, men mange tager det også alvorligt og varmer allerede op, siger Morten Narvedsen.

DK MusikNYT Hvem skal være Årets Roskilde-Babe?

Det er 16. gang, løbet bliver afviklet, og i lighed med foregående år er det området ved Agora G, der danner rammerne om løbet. Blandt de faste tilskuere er Matilde fra Birkerød.

– Det er en fed tradition. Vi glæder os mest til at se drengene. Det er jo tissemænd, men det er også sjovt at se patter slaske, siger Matilde til Ekstra Bladets udsendte.

Også Louise Kromann fra Odense har taget opstilling blandt publikum.

– Løberne ydmyger sig selv og det er ret sjovt at se på, siger den 17-årige.

Sidste år var det islandske Petur på 22 år, der løb med sejren blandt de mandlige deltagere, mens 24-årige Evelina fra Sverige var hurtigst blandt kvinderne.

Som altid sikrer vinderne sig ud over æren en billet til næste års festival.

flash Mindreårig brød ind i campingvogn på RoskildeDen unge sangerinde roses til skyerne af et enigt anmelderkorps. (Foto: Mogens Flindt) DK MusikNYT Marie Key hyldes for Nik & Jay-koncert på RoskildeRihanna brugte en del af tiden på Orange Scene fredag aften på at klø sig i skridtet. (Foto: Claus Bjørn Larsen). DK MusikNYT Næsten enigt anmelderkorps: Rihanna leverede varen

1 af 3 Foto: Anthon Unger
2 af 3 Matilde fra Birkerød er fast tilskuer til nøgenløbet hvert år. – Det er en fed tradition. Vi glæder os mest til at se drengene. Det er jo tissemænd, men det er også sjovt at se patter slaske, siger Matilde til Ekstra Bladets udsendte. (Foto: Bo Poulsen)
3 af 3 Foto: Anthon Unger
0 kommentarer
Vis kommentarer