Michael Bundesen mindes Shu-bi-dua-tiden

Den 64-årige sanger, der stadig kæmper med at komme tilbage på toppen efter en blodprop i hjernen, varmer sig ved at tænke på 'alle de fantastiske oplevelser med bandet'

Shu-bi-dua i de helt unge dage med Michael Bundesen helt til højre. (Foto: Jørgen Angel)
Shu-bi-dua i de helt unge dage med Michael Bundesen helt til højre. (Foto: Jørgen Angel)


Bundesens lange vej fra sengen til scenenBlodproppen må ikke vindeKibsgaard er fast gæst på hospitalet

Det er en lang og sej kamp Michael Bundensen lige nu kæmper, efter han den 19. maj 2011 blev ramt af en blodprop i hjernen.

Den folkekære forsanger blev ramt af en blodprop, der gjorde ham lam i den ene side af kroppen, en uge efter sin 62-års fødselsdag.

Siden da har han kæmpet en hård kamp - både på hospitalet og i sin villa i Skovshoved - for at komme komme tilbage i topform og måske engang igen komme til at stå scenen og blive bombarderet med kiks, når bandet giver den gas med sangen om hvalen Hvalborg.

Den 31. oktober kan Shu-Bi-Dua fejre 40-års jubilæum, hvilket markeres med udgivelsen af dobbeltalbummet '40 års shu-bi-læum'.

Det begyndte på DR
I 1973 arbejdede to unge mænd, begge med fornavnet Michael, på Danmarks Radio. Michael Bundesen var speaker og Michael Hardinger leverede musiknyheder til værterne, men sammen begyndte de to på et tidspunkt at lave indslag til et satireprogram på P3.

En dag kom Bundesen med teksten til 'Fed Rock', der efterfølgende blev indspillet i et køkken på et kollegie. Singlen blev udsendt lidt for sjov, men gik som bekendt hen og blev starten på det mest sælgende danske orkester nogensinde.

- Det har virkelig været et privilegium at lave musik, og spille den for jer i 40 år. Nu er min situation jo lidt anderledes, så det er rart at tænke tilbage på alle de fantastiske oplevelser med bandet, siger Michael Bundesen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- 'Det skal være morsomt, ellers er det ikke sjovt' blev hurtigt vores motto. Bandrejser, hvor vi fik inspirationen på sol- og skiferierne. Vores tre 'verdensture', hvor vi spillede for danskere i Australien, England, Frankrig og USA, og så selvfølgelig koncerterne med jer herhjemme. Alle de varme sommerdage og aftener under åben himmel, hvor der var dømt fællessang med 'Vuffelivov', 'Stærk Tobak', 'McArine' og ej at forglemme 'Hvalborg' med alle kiksene fra jer til os. Og vinteraftenerne i sportshallerne med kulørte lamper og svedigt humør. Tak fordi I var med til at skabe alle oplevelserne'.

Storsælgende humor
Det blev ialt til 18 studieplader, og humoren blev den gennemgående og bærende kraft i bandet.

Specielt legen med ord gjorde dem populære, og deres engelske undersættelser som 'Killing Me Softly', der blev til 'Kylling med softice' var medvirkende til, at flere af Shu-bi-duas albums solgte i omegnen af 400.000 eksemplarer.

Se historien om 'Fed Rock' og det første album HER

Dobbeltalbummet '40 års shu-bi-læum' udsendes af Universal Music, som hed Polydor da de for 40 år siden udsendte 'Fed Rock'.

Kæmper sig tilbage til livetNu synger Bundesen igen

Vennerne om Bundesen: Vi er lettede