Helmig om nyt album: Det er ikke en skilsmisse-plade

I næste uge udkommer popveteranens album med en speciel hilsen til ekskonen Renée

Thomas Helmig lover både alvorlige sange og iørefaldende popmelodier på sit kommende album. (Foto: Niels Hougaard)
Thomas Helmig lover både alvorlige sange og iørefaldende popmelodier på sit kommende album. (Foto: Niels Hougaard)


Se også: Helmig slår fast: Både jeg og Renée er 100 procent single

Selv om Aarhus-sangerens album 'KH Helmig', der udkommer 1. november, ikke er et decideret skilsmisse-album, så figurerer Renée Toft Simonsen flere steder. Det fortæller Helmig i et interview med Jyllands-Posten.

Blandt andet indeholder albummets booklet en personlig hilsen til ekskonen: 'En ganske særlig tak til min Renée for at hjælpe mig med alting, altid'.

På trods af, at Helmig som altid bruger sine personlige erfaringer i sin sangskrivning, så skal albummet ikke analyseres som en beretning om bruddet med Renée.

Det er grundlæggende et album om 'tid og kærlighed', forklarer Helmig, der dog er klar over, at sangene vil blive sat i forbindelse med den kulørte skilsmisse.

- De fleste sange blev mere eller mindre skrevet, længe før vi overhovedet talte om at blive skilt. Alene af den grund er det svært at få det til at blive til en plade om at blive skilt, siger Helmig til Jyllands-Posten.

Optræder i alle sangene
På spørgsmålet om, hvorvidt der på pladen findes en sang specifikt skrevet til Renée, svarer Helmig:

- Jeg vil sige det sådan, at hun nærmest optræder et eller andet sted i alle sangene, og et nummer som 'I gang med at gå' forholder sig jo ret åbenlyst til et brud: 'Man kan ikke lære et hjerte noget, det mærker bare, mens det slår, og nu skal tiden bare i gang med at gå og læge alle sår'.

I kølvandet på udgivelsen af albummet drager Helmig på en større turné rundt i landet.

Turnéen begynder i slutningen af februar i Fredericia og slutter i begyndelsen af april med fire koncerter i Falconer Salen på Frederiksberg.

0 kommentarer
Vis kommentarer